Турецька ачма підкорила серця мільйонів. Від такої булочки складно відмовитися

Булочки з дріжджового тіста готуємо сьогодні - це буде турецька Ачма! Ніжні, листкові і при цьому повітряні, в міру солодкі та здобні виходять вони за цим рецептом. Турецька Ачма дуже улюблена багатьма і мої домашні булочки виходять нітрохи не гіршими, та й процес приготування не такий вже й складний, як може здатися.

Багато господинь не наважуються готувати листкові дріжджові булочки, бо думають, що процес приготування листкового тіста дуже довгий і трудомісткий. Насправді, зробити смачні листкові булочки дуже просто. По цьому рецепту Турецька Ачма вийде у кожного.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вода тепла – 100 мл (0,5 склянки 200 мл);
  • дріжджі сухі – 8 г (1,5 ч. л.);
  • яйце – 1 шт;
  • яєчний білок – 1 шт;
  • сіль – 5 г (1 ч. л. без гірки);
  • цукор – 30 г (2 ст. л.);
  • рослинна олія – 50 мл (4 ст. л.);
  • молоко – 150 мл (3/4 склянки 200 мл);
  • борошно – 500-550 г (4 склянки по 200 мл).

Для прошарку:

  • вершкове масло – 60 г (3-4 ст. л.);
  • рослинна олія – 10 мл (1 десертна ложка).

Для змащування:

  • 1 яєчний жовток + 0,5 ч. л. молока.

Як готується турецька ачма:

Розведіть дріжджі в теплій воді. Залиште до активації. Тим часом змішайте ціле яйце + білок, сіль із цукром, рослинну олію разом. Влийте активовані дріжджі.

Просійте борошно, поступово додайте до рідких інгредієнтів і замісіть м’яке тісто. Борошна може трохи залишитися. Не забивайте тісто борошном. М’яке тісто залиште під плівкою до збільшення в 2 рази. Готове тісто, що піднялося, не обминайте!

Робочу поверхню злегка змастіть рослинною олією, викладіть пласт тіста і пальцями розкачайте в прямокутник однакової товщини. М’яке вершкове масло (не нагрівайте його, просто заздалегідь дістаньте з холодильника) змішайте з рослинною олією. Змастіть прямокутник.

Складіть пласт тіста, як книжку – два боки в центр. Зверху знову змастіть маслом.

ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Турецька булочка Погача з сиром у вигляді віночка

Нарешті, складіть останній раз навпіл.

Розтягніть трохи тісто пальцями і наріжте на 8 довгих шматочків.

Кожен шматочок злегка розтягніть.

Шматок скрутіть у джгут.

Загорніть джгут у кільце і защипніть краї.

Перекладіть булочки на деко з пекарським папером.

Накрийте пакетом і залиште ще на 15-20 хвилин. Змастіть булочки перед випіканням жовтком, що залишився від яйця, змішаним із молоком.

Температура випікання – 190-200 градусів Цельсія.

Час випікання – 25-30 хвилин.

Готова листкова турецька ачма пахне неймовірно смачно!

ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ М’які ванільні булочки на молоці, як пух.

До речі, у начинку можна також покласти сир або зелень – вийде теж дуже апетитно.

Готову ачму можна змастити залишками вершкового масла, для додаткового вершкового смаку й аромату.

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Турецька ачма підкорила серця мільйонів. Від такої булочки складно відмовитися
Оригінальна закуска Мідії. Така подача салату на свято викликає захоплення у всіх