Рулет із свинячої корейки з фаршем прикрасить святковий стіл

Рулет зі свинячої корейки з фаршем - страва не лише смачна й ситна, а й презентабельна ,особливо в розрізі, тож її можна приготувати не лише на повсякденний стіл, а й запропонувати шановним гостям під час урочистого застілля. Такий рулет чудово підійде і як печеня на недільну вечерю, і як нарізка для бутербродів. Смачне, ніжне, дуже ароматне м'ясо свинячої корейки, неодмінно стане прикрасою столу.

Сьогодні пропоную приготувати рулет із свинячої корейки з фаршем .Хоча такий рулет можна приготувати зі свинячої шийки. Але я волію використовувати свинячу корейку. Вона менш жирна та її можна тонко нарізати. М’якуш свинячої корейки практично не містить жиру, це найпісніша частина свинячої туші, і досить часто цю частину свинини рекомендують вживати тим, хто на дієті. Ну а ви вирішуйте самі що взяти, корейку чи шию. Зазвичай такий рулет я готую до свят, на Різдво або Паску, на дні народження когось із родини ,можу тільки міняти начинку.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • свиняча корейка: приблизно 1,5 кг

Начинка:

  • свинячий фарш: 0,5 кг
  • цибуля: 1 шт.
  • часник: 3 зубчики
  • майоран: 1 ст
  • трав’яний перець: 1,5 ч. л
  • чорний перець: 0,5 ч.л
  • сіль: 1 ч. л.
  • паприка: 1 ст. л.
  • сметана : 3 ст
  • відвар: 80 мл
  • яйця: 2 шт.

Додатково:

  • м’ясна сітка або нитка для обв’язки
  • 1 ст. л. домашнього сала
  • цибуля ріпчаста: 3-4 шт.
  • часник: 3 зубчики
  • лавровий лист: 3 шт.
  • запашний перець: 3 насінини
  • кольоровий перець: 1 ст
  • гілочка розмарину

Як приготувати рулет зі свинячої корейки:

Цибулю натріть на тертці, а очищений часник видавіть через прес. Додайте до фаршу разом з іншими інгредієнтами начинки, крім яєць. Суміш повинна мати дуже виразний смак, тому що аромат цих спецій також вбере свиняча корейка під час запікання. Нарешті додаємо яйця і ще раз ретельно вимішуємо.

Гострим ножем робимо надріз по всій довжині корейки, глибиною приблизно 1 см. Потім, витримуючи рівень 1 см, розрізаємо м’ясо, як би намагаючись його розгорнути. Ріжемо до утворення цілого листа. Накрийте фольгою і товкачиком розбийте будь-які нерівності.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Домашня запечена корейка: чудовий рецепт для заміни ковбаси з магазину

Викласти начинку на готову свинячу корейку. (Шар начинки не повинен бути занадто великим, оскільки під час запікання рулет порветься) Свинячу корейку досить щільно згорнути в рулет. Пам’ятайте, що зовнішній шар свинячої корейки перед розрізанням також повинен бути зовнішнім шаром рулету.

Покладіть рулет швом донизу і щільно обмотайте його ниткою або помістіть у сітку. На сковороді розігріти сало. Обсмажуємо рулет з усіх боків, починаючи з боку шва. Викласти рулет у форму для запікання. Додати в блюдо ріпчасту цибулю, часник з лушпинням, лист, зелень, кольоровий перець і гілочку розмарину.

Накриваємо і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Через 15 хвилин зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте приблизно 1,40 – 2 години. В кінці запікання перевірте ступінь  рум’яності м’яса, щоб воно не сильно засмажилось. Вимкніть духовку і залиште рулет у закритому посуді.

Якщо подавати на обід як печеню, подавайте гарячим. Ідеально смакує з грибним, хріновим або гірчичним соусом.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Домашня шинка по спрощеному рецепту із свинини та курки

Якщо ви плануєте їсти рулет холодним, вийміть його з духовки через 30 хвилин і відставте остигати. Потім поставте в холодильник, для кращої тонкої нарізки. Смачного! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Рулет із свинячої корейки з фаршем прикрасить святковий стіл
Ось чому мої булочки пишні та повітряні. Я просто додаю в тісто оцет