Маковий пиріг з сиром – дуже смачна і проста випічка до чаю

Давно нічого не було з маком, а сьогодні хочу поділитись з Вами цікавим рецептом. Будемо пекти маковий пиріг з сиром – виходить супер! Тісто смачне, поєднання маку та сиру неймовірне, а при випічці чудово пахне на всю хату. Макова маса – ніжно-мигдальна, з вершково-ванільним сиром. Рекомендую цей ароматний, смачний пиріг і Вам!

Маковий пиріг з сиром дуже смачна і проста випічка до чаю. Вона буде доречна і святковий день. І спекти його можна також на свято Маковія.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 1/3 склянки цукрової пудри
  • 2 жовтки
  • 80 г маргарину
  • 1 чайна ложка густих вершків

Макова маса:

  • 500 г маку
  • 5 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1/2 чайної ложки мигдального аромату
  • 200 г подрібнених сухофруктів і горіхів

Сирна маса:

  • 1 кг перетертого напівжирного сиру
  • 1 склянка цукру
  • 250 г вершкового масла або маргарину кімнатної температури
  • 6 жовтків
  • 6 білків
  • 2 пак. ванільний цукор (по 16 г)
  • 1 і 1/2 пачки крему або ванільного пудингу

Як приготувати маковий пиріг з сиром :

З поданих інгредієнтів замісити тісто і викласти (вимісити або розкачати) на змащене маслом деко розміром 34х24 см (тісто виходить липким).

Випікайте тісто в розігрітій до 180*C духовці на режимі «вгору-вниз». Випікати близько 6-7 хвилин. Я пекла на другій полиці духовки знизу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бажаєте зробити маковий пиріг смачнішим? Додайте в начинку яблука

Мак бланшуємо і 2-3 рази подрібнюємо. Збити яйця з цукром до легкої кремоподібної маси. Розтерти міксером на максимальній швидкості приблизно 6-7 хвилин.

Додати мак, сухофрукти і аромат, перемішати. Вершкове масло розтерти з цукром і ванільним цукром і перетерти міксером на високій швидкості приблизно 4-5 хвилин. Потім зменшіть швидкість міксера до середньої і додайте жовтки двома порціями, після кожного додавання збивайте деякий час, поки інгредієнти не з’єднаються між собою.

Збийте яєчні білки до міцної стійкості. До масляної маси додати сир, ванільний пудинг і недовго перемішати міксером на низькій швидкості. Додайте яєчні білки і обережно перемішайте ложкою.

На деко викласти макову масу, а потім сирну. Вирівняти і поставити в розігріту духовку. Випікати при 180*C на режимі «Вгору і вниз» близько 60 хвилин. Я пекла на нижньому рівні духовки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Пиріг із штрудельного тіста з маком, сиром, горіхами та порічками

Подавати охолодженим, нарізавши прямокутниками. Вдалого випікання та смачного Вам!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Маковий пиріг з сиром – дуже смачна і проста випічка до чаю
Запечені м’ясні котлети з підливою смакують з любим гарніром