Рецепт приготування такої випічки дуже простий, а самі пиріжки виходять смачними та ніжними. Якщо ви хочете приготувати пиріжки з картоплею на кефірі в домашніх умовах дуже швидко, вам потрібно заздалегідь підготувати начинку. Можна обійтися тільки картопляним пюре або додати смажені гриби, капусту, можна додати як начинку м’ясо, печінку.
Запрошуємо в Країну Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Кефир — 250 мл;
- Соль — ч.л.;
- Сахар — ст.л.;
- Яйця – шт.;
- Рослинна олія – 30 мл;
- Мука — 400 г;
- Розпушувач – ч.л.;
- Картопля відварена – 400 г;
- Цибуля ріпчаста – шт.
Як готувати пиріжки з картоплею на кефірІ:
Для приготування тіста у мисці з кефіром треба змішати сіль, цукровий пісок та яйце. У суміш вливаємо олію, знову перемішуємо. Просіюємо в кефір борошно, з’єднане з розпушувачем, замішуємо тісто. Тісто залишаємо під целофаном на 10 хвилин.
У цей час необхідно дрібно нарізати цибулю і обсмажити до золотистого кольору на сковороді з додаванням рослинної олії. Картоплю розминаємо в пюре, додаємо обсмажену цибулю, сіль та чорний мелений перець за смаком.
Тісто ділимо на 16 рівних частин, формуємо невеликі колобки.
ЩЕ ПИРІЖКИ: ❤ Смачні чебуреки на кефірі: готуються та з’їдаються дуже швидко
Розкочуємо колобки в товсті коржики, викладаємо в середину кожної по ложці картопляного пюре.
Защипуємо краї тіста у формі трикутника, перевертаємо пиріжки швом донизу. У сковороді розігріваємо 100 мл олії, викладаємо в неї пиріжки.
З обох боків треба обсмажити пиріжки до рум’яної скоринки.
Виходять швидкі, при цьому прості картопляні пиріжки.
Зайву олію з випічки можна прибрати за допомогою паперового рушника.
Ось така швидка смакота у мене вийшла.
ЩЕ ПИРІЖКИ: ❤ Вертути по-молдавськи з картоплею та цибулею
Смачних вам пиріжечків та нашої Перемоги! ❤💙💛