Королівське варення із полуниці: виходить густий сироп та мармеладні ягоди

Варто лише раз зварити королівське варення з полуниці та інші рецепти стануть уже не потрібні. Смак цього полуничного варення просто приголомшливий! Густий, красивий, насичений сироп, ягоди не розварюються і залишаються цілими. За цією перевіреною методикою сироп виходить завжди густим, а ягоди цілими та мармеладними.

Полуничне варення за цим рецептом виходить ароматним, з насиченим рубіновим кольором. Завдяки правильному процесу приготування ягідки залишаються цілими, не розварюються. Таке варення довше чекає на варіння, ніж вариться, – термічна обробка займає зовсім мало часу. Таке королівське варення із полуниці використовую для прикраси домашньої випічки та тістечок, його можна їсти вприкуску з будь-яким гарячим напоєм , морозивом або просто як десерт. Дуже смачні  з ним млинці та оладки. Обов’язково приготуйте ці апетитні і смачні ласощі.

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • 600 г стиглої полуниці для пюре
  • 1200 г щільної полуниці
  • 700 г цукру
  • 80 г коньяку

Як приготувати королівське варення з полуниці :

Перебрану полуницю промити дуже швидко в тазі, щоб ягоди не наситилися водою, кілька разів змінюючи воду. Очистити плоди від чашолистків, а потім підготовлену сировину відкинути на друшляк для стікання зайвої рідини (додатково можна обсушити кожну ягідку паперовим рушником).

Видаляємо хвостики з ягід щільної полуниці, перекладаємо в глибокий таз. Додаємо трохи коньяку: весь алкоголь природно випарується, зате ягоди тепер залишаться цілими та набудуть мармеладної структури.

600 грам стиглої полуниці у блендері подрібнюємо у пюре. Цей густий сік стане основою для варення. Переливаємо в окремий сотейник і ставимо на помірний вогонь.

Додаємо цукор і обережно перемішуємо.

ЩЕ ВАРЕННЯ: ❤ Смачний та густий джем із винограду на зиму

Через 5 хвилин після закипання викладаємо в сік цілу полуницю, Варення будем варити в два етапи.

Після закіпання, варимо варення на повільному вогні 10 хвилин.

Після цього виключаєм і даємо полуниці повністю вистигнути.

На слідуючий день повторюємо процедуру варіння, на цей раз варимо сім хвилин. Ягідки вже набралися сиропу та стали щільніші.

Тепер ставимо варення для вистигання. Я його закручую холодним, воно має стабілізуватися і загуснути. Закриваємо в стерилізовані банки під ключ.


Варення вийшло неймовірно смачним. Обов’язково спробуйте приготувати варення по моєму способі, воно густе і ягідки цілі та повні.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Вишневий джем та повидло на зиму

Смачного вам та вдалого варення ❤

Оцініть статтю
( 4 оцінки, середнє 4 з 5 )
Світ рецептів
Королівське варення із полуниці: виходить густий сироп та мармеладні ягоди
Святкова свинина з помідорами та сиром запечена в духовці