Тефтелі з індички запечені в овочевому соусі

Тефтелі з індички в духовці — чудова страва, смачна та дієтична. Ніжні м'ясні кульки в соусі можна подати до столу з будь-яким гарніром, овочами та соліннями. Беріть рецепт на замітку!   

Готуються тефтелі з індички просто і відносно швидко. Страва виходить соковитим, ніжним, у чудовому кисло-солодкому соусі разом з овочами. Незважаючи на те, що багатьом такі тефтелі видадуться нудними, вони цілком підійдуть і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 1 кг. фаршу з індички
  • 1 яйце
  • 2 шматки білого тостового хліба
  • 50 мл. молока
  • 2 зубчики часнику
  • 1 велика цибулина
  • 1 ч.л. сушеної суміші італійських трав
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець, за смаком
  • 2-3 ст.л. борошна

соус

  • 1 банка томатів у власному соці (400 м)
  • 250-350 мл. гарячої води або бульйону
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 солодких перці
  • 500 м цукіні
  • 2-3 ст.л. олії
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1/2 ч.л. орегано
  • 1/2 ч.л. цукру
  • зелень для подачі
  • сіль, чорний мелений перець

Як готувати тефтелі з індички:

Для соусу – цибулю і часник почистити. Цибулю дрібно нарізати. Часник видавити через прес. Перець вимити обсушити, видалити насіння і мембрани. Нарізати кубиками. Цукіні вимити й обсушити, нарізати кубиками зі стороною 1,5 см. У великому сотейнику розігріти олію. Додати цибулю і обсмажити до прозорості.


Додати перець і цукіні. Смажити, помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Добавити нарізані кубиками томати разом з соком, томатну пасту, воду, сіль, перець, цукор і орегано. Довести до кипіння і прогріти протягом 2-3 хвилин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Я просто кидаю фарш в муку і ліниві пельмені за 5 хвилин готові

Додати часник і добре перемішати. Зняти соус з вогню. З хліба зрізати скоринки. Хліб замочити в молоці. Цибулю і часник почистити. Цибулю нарізати дуже дрібними кубиками, часник вичавити через прес. З’єднати разом фарш, яйце, цибулю, часник, трави, сіль і перець. Добре вимісити фарш.

Сформувати тефтелі. Злегка обваляти фрикадельки в борошні. Перекласти тефтельки на деко, застелене папером для випічки. Запікати попередньо розігрітій до 190С духовці 10-12 хвилин.

Тефтелі вийняти з духовки. У форму для запікання перекласти половину соусу, постарайтеся викласти його овочеву складову. Тефтелі  викласти поверх соусу в форму. Залити фрикадельки соусом.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Пишні курячі котлети з кабачками у духовці

Запікати в попередньо розігрітій до 180С духовці 15-20 хвилин або до готовності. Готові тефтелі з індички присипати зеленню.

Смачного вам!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Тефтелі з індички запечені в овочевому соусі
Листковий салат із курки з часником, ананасами та яйцями