Готуються тефтелі з індички просто і відносно швидко. Страва виходить соковитим, ніжним, у чудовому кисло-солодкому соусі разом з овочами. Незважаючи на те, що багатьом такі тефтелі видадуться нудними, вони цілком підійдуть і на святковий стіл.
Інгредієнти:
- 1 кг. фаршу з індички
- 1 яйце
- 2 шматки білого тостового хліба
- 50 мл. молока
- 2 зубчики часнику
- 1 велика цибулина
- 1 ч.л. сушеної суміші італійських трав
- сіль за смаком
- чорний мелений перець, за смаком
- 2-3 ст.л. борошна
соус
- 1 банка томатів у власному соці (400 м)
- 250-350 мл. гарячої води або бульйону
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 солодких перці
- 500 м цукіні
- 2-3 ст.л. олії
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1/2 ч.л. орегано
- 1/2 ч.л. цукру
- зелень для подачі
- сіль, чорний мелений перець
Як готувати тефтелі з індички:
Для соусу – цибулю і часник почистити. Цибулю дрібно нарізати. Часник видавити через прес. Перець вимити обсушити, видалити насіння і мембрани. Нарізати кубиками. Цукіні вимити й обсушити, нарізати кубиками зі стороною 1,5 см. У великому сотейнику розігріти олію. Додати цибулю і обсмажити до прозорості.
Додати перець і цукіні. Смажити, помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Добавити нарізані кубиками томати разом з соком, томатну пасту, воду, сіль, перець, цукор і орегано. Довести до кипіння і прогріти протягом 2-3 хвилин.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Я просто кидаю фарш в муку і ліниві пельмені за 5 хвилин готові
Додати часник і добре перемішати. Зняти соус з вогню. З хліба зрізати скоринки. Хліб замочити в молоці. Цибулю і часник почистити. Цибулю нарізати дуже дрібними кубиками, часник вичавити через прес. З’єднати разом фарш, яйце, цибулю, часник, трави, сіль і перець. Добре вимісити фарш.
Сформувати тефтелі. Злегка обваляти фрикадельки в борошні. Перекласти тефтельки на деко, застелене папером для випічки. Запікати попередньо розігрітій до 190С духовці 10-12 хвилин.
Тефтелі вийняти з духовки. У форму для запікання перекласти половину соусу, постарайтеся викласти його овочеву складову. Тефтелі викласти поверх соусу в форму. Залити фрикадельки соусом.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Пишні курячі котлети з кабачками у духовці
Запікати в попередньо розігрітій до 180С духовці 15-20 хвилин або до готовності. Готові тефтелі з індички присипати зеленню.
Смачного вам!