Свиняча грудинка в лушпинні цибулі та чорносливом

Банально просто, але так смачно! Ароматна свиняча грудинка в лушпинні цибулі, дуже проста в приготуванні, а за смаком навіть ніби її хтось підкоптив. Це дуже смачна закуска, яка припаде до смаку всій родині. Ну а якщо ще наварити борщу, то свято шлунка забезпечене. Проста, але така смачна закуска, яка підійде на всі випадки життя! ❤

Така грудинка в лушпинні цибулі ніколи довго не залежується! Половину ми з’їдаємо в теплому вигляді, а решта йде на холодну нарізку для бутербродів або як доповнення до супів. Ця страва багатьом знайома з дитинства – так готували грудинку наші батьки на святковий стіл, адже це чудова м’ясна холодна закуска .Цибулева лушпайка надає апетитний золотистий колір м’ясу, тому багато хто заготовляє цей універсальний природний барвник весь рік, а потім готує з ним м’ясні страви і фарбує великодні яйця .

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Ароматні трави, часник і перець надають неповторного смаку цій чудовій закусці. Ви можете використовувати улюблені спеції на власний розсуд або використовувати готові спеції для м’яса або сала. Краще брати грудинку з великими прошарками м’яса. Сало теж виходить дуже смачним, але м’ясо це м’ясо, самі розумієте.

Така закуска ніколи довго не залежується! Половину ми з’їдаємо в теплому вигляді, а решта йде на холодну нарізку для бутербродів або як доповнення до супів! Рецепт найпростіший, а результат при цьому просто чудовий!

Інгредієнти:

  • Грудинка – 1 кг.
  • Чорнослив – 6 шт.
  • Цибулеве лушпиння – 1 жменя
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Солодка паприка – 1 ч.л.
  • Приправа до м’яса – 1 ч.л.
  • Чорний перець
  • Часник – 2 великі зубчики
  • Чорнослив – 6 шт.

Як готується грудинка в лушпинні цибулі:

Грудинку посипаємо сіллю, меленим перцем, солодкою паприкою, приправою для м’яса (у мене універсальна) та тертим часником.

Грудинку в ідеалі взяти з гарним м’ясним прошарком.

Ретельно втираємо спеції з усіх боків і залишаємо шматочки промаринуватися на 30-40 хвилин.

ЩЕ САЛКО: ❤ Ніжне сало за 2 години. Не маринуємо, а відразу варимо в пакеті

Перекладаємо грудинку на фольгу, викладаємо чорнослив і добре промите лушпиння цибулі.

Чорнослив і є секретний інгредієнт! Він у рецепті обов’язковий, з ним закуска вийде з легким ароматом копченості.

Щільно загортаємо спочатку у фольгу, потім загортаємо в розрізаний рукав для запікання. Готовий згорток перекладаємо у цілий рукав для запікання і зав’язуємо з двох сторін як цукерку.

При такому способі, коли м’ясо вариться не в бульйоні, а саме у фользі та рукаві, воно виходить максимально ароматним і насиченим за смаком. Якщо ви варите просто в бульйоні, то спробуйте зробити так і порівняти підсумковий результат, ви здивуєтеся, наскільки смачнішим виходить закуска, приготована саме цим способом.

Укладаємо цукерку в каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту і варимо з моменту закипання півтори години на середньому вогні.

Після варіння дістаємо і даємо повністю охолонути, не розкриваючи фольги. В ідеалі закуска повинна постояти 3-4 години.

Після остигання прибираємо чорнослив, все лушпиння, нарізаємо і пробуємо! Аромат стоїть неймовірний!

ЩЕ САЛКО: ❤ Апетитне сало в розсолі гарячим способом – найсмачніший рецепт

Виглядає апетитно, яскраво та красиво! Смачно як не подай: і на бутербродах, і з відвареною картоплею, і до супів із парою зубчиків часничку! Можна зробити відразу більше, зберігати в морозилці і потім, при необхідності діставати і насолоджуватися! Спробуйте саме цей спосіб, як і писала вище, результат дуже відрізняється від простого варіння у бульйоні! ❤

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Свиняча грудинка в лушпинні цибулі та чорносливом
Вишневий пай – смачніший за будь-який торт! Пісочний пиріг з 🍒 вишнею і сметанною заливкою