М’ясна збірна солянка – це смачна, ситна, ароматна страва. Може саме тому солянка закохує в себе з першої ложки. Сьогодні ми приготуємо м’ясну солянку з різними копченостями на яловичому наваристому бульйоні. Цей рецепт в мене залишається практично незмінним уже довгі роки. В жодному разі я не наполягаю на автентичності цієї страви, скажу лише, що саме ця солянка подобається широкому колу друзів і знайомих і сподіваюсь, вона припаде до душі і вам.
Інгредієнти
- Вода 3 л.
- Яловича грудинка на кістці 1.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Помідори свіжі 5 шт.
- Томатна паста 1 ст.л.
- Копченості 3 види по 150 г. на ваш смак( в мене балик, шинка та мисливські ковбаски)
- Огірки бочкові кислі 3 шт.
- Гриби солоні 4 ст.л.
- Оливки, каперси, лимон за смаком
- Цибуля, морква, лавровий лист і перець горошком для бульйону
Об’єм: 10 порцій
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Як готується м’ясна збірна солянка:
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Грудинку залити 3 л. холодної води, довести до кипіння на середньому вогні і в кілька етапів ретельно зняти всю піну. Знизити вогонь до маленького..
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Суп з курки, який їдять усі та просять добавки
Бульйон має ледь кипіти. Готувати 1.5 години. Додати чорного перцю (5-6 горошин), пару лаврових листків, 1 морквину, 1 цибулину і готувати ще півгодини.
Коли буде готово, грудинку дістати, а бульйон профільтрувати.
Каструлю вимити і повернути до неї чистий, відфільтрований бульйон.
Цибулю нарізати півкільцями.
Готувати в 2 ст.л олії на невеликому вогні до напівпрозорості, не допускаючи підсмажування.
З помідорів зняти шкірку і дрібно нарізати. Додати до цибулі. (Якщо помідори свіжі, то їх слід надрізати хрестоподібно і на хвилину залити окропом. Потім перекласти до холодної води і зняти шкіру). В нашому випадку помідори у власному соку, і шкірка з них знімається руками дуже легко.
Помідори з цибулею готувати на середньому вогні, помішуючи, поки не випарується зайва рідина. На цьому етапі додати томатну пасту – вона добре впливає на колір готової солянки. Перемішати. Спробувати. Якщо помідори дали зайву кислоту, додати чайну ложку, або кілька ложок цукру.Остиглу грудинку відокремити від кістки і нарізати соломкою. Повернути до бульйону і довести до кипіння.
Щойно закипить, додати цибулю з томатами і знову довести до кипіння.
Порізати соломкою гриби.
Порізати соломкою огірки.
Порізати маслини / оливки.
Порізати соломкою всі копченості, які бажаєте додати.
Додати до бульйону огірки і після кожного закипання додавати по черзі копченості. Наприкінці додати гриби.
На фінальному етапі солянку вирівняти за смаком на сіль і цукор.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Угорський суп з сирними галушками без м’яса на бульйоні
Прикрасити зеленню за смаком ,добавити сметану, по бажанню та смакувати!
Гарного вам відпочинку та смачною солянки від Світ Рецептів ❤