Шашлик із баклажанів – найсмачніший салат на зиму

Інтригуючий шашлик із баклажанів - суперська закуска з баклажанів з оригінальним смаком. Поділилася їм сусідка на дачі. Спочатку пригостила мене, і я мало не проковтнула язика — настільки смачно. З того часу щороку постійно закриваю за її рецептом. Я думаю, що вам вони теж сподобаються, спробуйте цей рецепт.

Шашлик із баклажанів дійсно виходить чудова закуска, ароматна, красива і дуже смачна! Хто дав таку назву? Не знаю, але салат нам дуже подобається. Рецепт з оцтом та стерилізацією, розрахований на 3 кг синеньких. Вихід 5 півлітрових банок готової закуски.

Складові:

  • Баклажани – 3 кг,
  • Рослинна олія – ​​300 мл,
  • Цибуля – 500 гр,
  • Часник – 1 головка,
  • Вода – 250 мл,
  • Цукор – 3 ст. ложки,
  • Сіль – 2 ст. ложки,
  • Приправа для шашлику – 25 гр,
  • Оцет 9% – 120 мл.

Як приготувати шашлик із баклажанів на зиму:

Баклажани промиваємо, шкірку зчищаємо овочечисткою. М’якуш нарізаємо на брусочки і поміщаємо в зручний місткий тазик. Замочувати нічого не потрібно, вже давно всі сучасні сорти баклажанів йдуть без гіркоти і не потребують відмочування. Вливаємо до баклажанів олію і руками добре розподіляємо, щоб кожен брусочок покрився олією і її не залишилося на дні тазика.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Купую моркву кілограмами і готую швидку, але найсмачнішу моркву по-корейськи

Далі баклажанні брусочки порційно, в один шар обсмажуємо на сковороді до гарного рум’янцю з усіх боків. Робимо ми це на помірному вогні, щоби не підгоряли. Обсмажуються вони досить швидко і стають м’якими. Рум’яні баклажани поміщаємо в окремий посуд, а на сковороду йде наступна порція.

Саме час приготувати найсмачніший маринад.

Для цього 250 мл води ставимо на вогонь, додаємо 2 ст. л. солі з невеликою гіркою, 3 ст. л. цукру без гірки та 25 гр. приправи для шашлику. Розмішуємо, доводимо до кипіння і даємо побулькати 1 хвилину. Ух який аромат. Вимикаємо та вливаємо в маринад оцет – 120 мл. Тепер потрібно дочекатися повного остигання маринаду. Але часу даремно не втрачаємо – ріжемо цибулю та часник.

 

Цибуля – півкільцями, часник – тонкими платівками. Коли все це добро нарізане, потрібно буде пошарово пересипати баклажани з цибулею і часником. Так само, як ми зазвичай маринуємо шашлик, тільки замість м’яса у нас сьогодні баклажани. Ось таким чином, в каструльку засипаємо шарами цибуля і брусочки обсмажених баклажанів. І в той же посуд наливаємо маринад із шашличною приправою. Добре проливаємо вміст, щоб маринад розподілився рівномірно.

Далі прикриваємо каструлю тарілкою і ставимо під гніт. Це може бути банка з водою або гантелька або щось важке. Залишаємо маринуватися під гнітом на 12 годин за кімнатної температури. Якщо погода стоїть спекотна, то ті ж 12 годин, але у холодильнику. Через 12 годин гніт прибираємо. Вміст каструлі перемішуємо І розподіляємо по чистих баночках. Закладаємо щільно і до шийки.

Банки ставимо на стерилізацію у велику каструлю на серветку. Води набираємо «по плічка» банкам, прикриваємо кришками. Стерилізуємо з моменту закипання 30 хвилин. Дістаємо, закочуємо або закручуємо. Перевіряємо на герметичність, перевертаючи на кришку. Нічого не повинно текти з банок, якщо вони зачинені правильно.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Маринований салат з баклажанами та солодким перцем на зиму

Укутуємо заготовку до повного остигання. І в засіки її, в засіки! До зими, щоб дістати потім як подарунок, насолодитися цим божественним смаком.

Приємного апетиту, дорогі! Не хворійте, бережіть себе. І їжте смачно та із задоволенням!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Шашлик із баклажанів – найсмачніший салат на зиму
Рулет “Сніговий краб” з крабових паличок на святковий стіл