Щоб зберегти врожай полуниці, необов’язково готувати варення або робити компот. Можна заготовити полуницю просто в цукрі і вона спокійно простоїть рік.
Інгредієнти:
- полуниця – 1кг
- цукор 1кг
Як зберігати полуницю :
Крім полуниці, можна взяти будь-яку іншу ягоду. Пропорція також дуже проста: 1:1 ягода до цукру. Заготовляти слід лише свіжозібрану ягоду. Перед заготівлею потрібно врахувати важливий момент: ягоди мають бути свіжими. Інакше смак буде зіпсований. Якщо трапляються великі плоди, можна розрізати.
Помістити полуницю у велику ємність і залити холодною водою на 10 хвилин. Потім добре промити під проточною водою.
Далі беремо цукор і полуницю в пропорції 1:1. На дно великої миски висипаємо трохи цукру, потім шар полуниці. Так пересипаємо всі ягоди. Небагато цукру залишаємо, (близько 6-10 ст. л.), щоб насипати безпосередньо в банки.
У місце, що залишилося в банці, насипте цукор, що ви оставили.
Закатайте банки стерилізованими кришками.
Заготівлі можна зберігати в прохолодному місці або у холодильнику хоч весь рік. Ягоди не втрачають смаку та аромату.
Більше жодних проблем із тим, як зберігати полуницю. До речі, так можна заготовляти будь-які ягоди. Суть процесу та ж, результат завжди відмінний. А які заготовки на зиму робиш?