Тістечко «Ніжність» – улюблений смаколик з дитинства всього на два укуси, але скільки насолоди

Бісквітне тістечко "Ніжність" виходить не тільки смачне, а й повітряне і м'яке. Воно цілком замінить торт на святковому столі, оскільки виглядає симпатично та оригінально. Тісто бісквітне - печеться швидко, а крем за хвилину готовий.Вдалого приготування, буду тільки рада, якщо припадуть до смаку.

Сьогодні готую дивовижно м’які, повітряні та ніжні бісквітні міні-тістечка з кремом із вершкового масла та згущеного молока. У них немає жодної екзотики прості і дуже смачні, набагато смачніші за ті, що продаються зараз у магазинах. Тістечко “Ніжність” готується по простому рецепту до неможливості, а в результаті виходить кондитерський шедевр.

Багато назв ці ласощі отримали через те, що вони були улюбленими в багатьох країнах і всюди називали його по-іншому. Хтось застав ще ті радянські часи, точно пам’ятає ці маленькі тістечка, що стояли на вітринах кафе. Їх готували на весілля та урочистості, а діти любили такі моменти, адже їм часто доручали найголовніше – обваляти тістечко в крихтах. За бажанням можете приготувати класичне тісто або шоколадне – на ваш смак.

Інгредієнти:

  • Яйце – 6 шт.;
  • Сіль – щіпка;
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • Цукор – 150 гр.;
  • Борошно – 200 гр.;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Вершкове масло – 250 гр.;
  • Згущене молоко – 250 гр.;
  • Молоко для просочення.

Як приготувати тістечко «Ніжність»:

У яйця всипати щіпку солі, цукор та ванільний цукор, збити міксером до пишності та зміни кольору (близько 8 хвилин). Всипати борошно, що просіяє, з розпушувачем, акуратно перемішати. Розподілити по деку, випікати тонкий бісквіт протягом 25 хвилин за температури 180 градусів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Торт “Ейфорія” – такий смачний, що словами не передати

За допомогою склянки вирізати кружечки з бісквіту.

З бісквіту, що залишився, зробити крихту за допомогою кавомолки або терки.

Олію кімнатної температури збити разом зі згущеним також кімнатної температури. Бісквіт попередньо просочити молоком – буквально 1-2 ч. л. на 1 кружок бісквіту. Потім змастити один кружок кремом, зверху покласти другий, змастити зверху та з усіх боків.

І обваляти в крихті.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Маковий торт з вишнею та сирним кремом

Тістечко дуже смачне, ніжне і вже просочене – можна подавати до чаю!

Смачного вам! Миру на землі, та щастя в родині!

Оцініть статтю
( 6 оцінок, середнє 3.67 з 5 )
Світ рецептів
Тістечко «Ніжність» – улюблений смаколик з дитинства всього на два укуси, але скільки насолоди
Щільна глазур для пасок – без яєць, без желатину, не тріскається і не кришиться при нарізці