Інгредієнти:
- Хек 500 г
- Плавлений сир 200 г
- Яйце 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Молоко 100 мл
- Хліб 40 г
- Панірувальні сухарі 100 г
- Рослинна олія 100 мл
- Рибна приправа 1 чайна ложка
- Сіль – за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Кріп – за смаком
Як приготувати котлети із хека:
Вимийте тушки хека, зріжте плавники та хвіст, видаліть нутрощі та хребет, наріжте рибу на філе. Наріжте філе хека на шматочки середнього розміру та перекладіть їх у чашу блендера. З білого хліба зрізати скоринку. Шматочки хліба залити молоком та залишити на 5 хвилин.
Віджати хліб від молока та додати до риби. Цибулю очистити, порізати крупно і додати в чашу блендера до інших інгредієнтів. Змішайте філе хека з хлібом і цибулею в однорідний фарш, потім перекладіть у глибокий посуд. Плавлений сир подрібнити на великій тертці і додати в рибний фарш.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Закуска з оселедця в гірчичному соусі по-фінськи
Щоб рибні котлети добре тримали форму, розбийте на фарш 1 куряче яйце. Посолити фарш за смаком, додати мелені спеції та дрібно нарізаний кріп. Фарш для рибних котлет ретельно перемішати до однорідної консистенції.
Змочуємо руки в холодній воді і формуємо з готового фаршу круглі або овальні коржі однакового розміру. Обваляйте кожну кульку в панірувальних сухарях.
Викладіть заготовки на сковороду з розігрітою олією. Смажити котлети на слабкому вогні, щоб вони повністю приготувалися.
Коли коржі на сковороді почервоніють, акуратно переверніть на інший бік котлети , викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб видалити надлишки олії.
Подавати рибні котлети з плавленим сиром у гарячому вигляді з гарніром із рису, картопляним пюре або овочевим салатом.
Смачного!