Найвдаліші булочки з маком! Ділюсь секретом, як зробити будь-яке дріжджове тісто дуже пухким

Апетитні та рум'яні булочки з маком, хіба хтось із вас відмовиться від такої випічки? Смачні, ароматні та пишні булочки з маковою начинкою люблять багато хто з нас. Але найчастіше купуємо булочки в магазині, вважаючи, що процес випікання дуже складний. Сьогодні я розповім вам, як приготувати ідеальні булочки і ви переконаєтеся, що це не так і складно, як вам здавалося. Перевіримо? :)
Обов’язково попробуйте спекти ці булочки з маком. Вони неймовірно смачні. Це точно буде ваш улюблений рецепт! Тісто тут ідеальне.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • борошно 650 гр.
  • цукор 80 гр.
  • дріжджі сухі  7 гр. (дріжджі свіжі – 21 гр.)
  • тепле молоко 300 мл.
  • 2 яйця
  • сіль 5 гр.
  • вершкове масло (м’яке)  100 гр.
  • готовий мак 500 гр. (250 гр. на кожну частину тіста)

Як готувати булочки з маком:

Змішую спочатку сухі інгредієнти, борошно з цукром і дріжджами.

Вливаю тепле молоко і яйця, замішую тісто блендером до однорідності, можна і руками.

ЩЕ БУЛОЧКИ : ❤ Булочки рогалики з вишнями з дріжджового тіста

Перемішавши добре минулі інгредієнти, додаю сіль та м’яке тепле масло. Вимішувати не менше 10 хвилин.

Тоді накриваю тісто рушничком і залишаю у теплому місці на 1,5 години.

Тісто підросло, посипаю борошно, трішки ще розкатую і ділю на 2 частини.

Кожну із частин розкатую на рівній поверхні в тонкий прямокутний пласт. Викладаю мак на тісто і закручую рулет.

Нарізаю рулет на булочки та викладаю на далекій відстані на форму застелену пергаментом. Накриваю рушничком та залишаю ще раз у теплому місці на 1,5 години.

Булочки підросли, змащую їх збитим яйцем і випікаю їх у розігрітій духовці до 210 градусів, приблизно 15 хвилин.

Дуже м’якенькі і смачнющі булочки вийшли!

ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Булочки з повидлом. Гарна та неймовірно смачна випічка із дріжджового тіста

Ідеальне тісто і дуже багато начинки – дві складові найкращих булочок з маком, які ви куштували у своєму житті!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Найвдаліші булочки з маком! Ділюсь секретом, як зробити будь-яке дріжджове тісто дуже пухким
М’ясо тушковане в червоному вині з картоплею та гарбузом