Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- борошно 650 гр.
- цукор 80 гр.
- дріжджі сухі 7 гр. (дріжджі свіжі – 21 гр.)
- тепле молоко 300 мл.
- 2 яйця
- сіль 5 гр.
- вершкове масло (м’яке) 100 гр.
- готовий мак 500 гр. (250 гр. на кожну частину тіста)
Як готувати булочки з маком:
Змішую спочатку сухі інгредієнти, борошно з цукром і дріжджами.
Вливаю тепле молоко і яйця, замішую тісто блендером до однорідності, можна і руками.
ЩЕ БУЛОЧКИ : ❤ Булочки рогалики з вишнями з дріжджового тіста
Перемішавши добре минулі інгредієнти, додаю сіль та м’яке тепле масло. Вимішувати не менше 10 хвилин.
Тоді накриваю тісто рушничком і залишаю у теплому місці на 1,5 години.
Тісто підросло, посипаю борошно, трішки ще розкатую і ділю на 2 частини.
Кожну із частин розкатую на рівній поверхні в тонкий прямокутний пласт. Викладаю мак на тісто і закручую рулет.
Нарізаю рулет на булочки та викладаю на далекій відстані на форму застелену пергаментом. Накриваю рушничком та залишаю ще раз у теплому місці на 1,5 години.
Булочки підросли, змащую їх збитим яйцем і випікаю їх у розігрітій духовці до 210 градусів, приблизно 15 хвилин.
Дуже м’якенькі і смачнющі булочки вийшли!
ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Булочки з повидлом. Гарна та неймовірно смачна випічка із дріжджового тіста
Ідеальне тісто і дуже багато начинки – дві складові найкращих булочок з маком, які ви куштували у своєму житті!