Сьогодні неділя, чудовий привід потішити свою сім’ю та близьких смачною солодкою випічкою. Роблю вже 10 років, жодного разу не підвів цей рецепт! Мій найулюбленіший пиріг, а який же він красивий! Цей спіральний пиріг зникає блискавично, добре, що готується просто і наступного дня можна повторити вже з новою начинкою))
Інгредієнти:
Тісто:
- Сіль 0,5 ч. л.
- Цукор 50 г
- Молоко 200 мл
- Яйце 1 шт.
- Дріжджі живих 15 г або сухих 7 г
- Борошно 450 г
- Вершкове масло 50 г
Начинка:
- Цукор 100 г
- Вишня 150 г
Для змащування:
- Жовток 1 шт.
- Молоко 1 ст. л.
Як приготувати спіральний пиріг:
Змішую у мисці сіль, цукор, молоко, яйце і дріжджі. Всипаю одразу борошно і замішую тісто. В кінці підмішую м’яке масло. Накриваю тісто харчовою плівкою та залишаю на 40 хвилин.
Ділю тісто на 4 шматочки, розкачую у прямокутні пласти. На один край сиплю цукор і викладаю вишні. Закручую у рулетик до середини пласта.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Пиріг у формі квітки з шоколадно-горіховою пастою
На другій стороні пласта роблю надрізи і тепер усе разом скручую в один пласт. Роблю таких 4 однакових рулета.
Викладаю у форму, змащену олією для запікання рулети по полу у спіраль.
Накриваю харчовою плівкою та залишаю на 15 хвилин.
Змішую жовток з молоком, змащую.
Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 35 хвилин.
Коли пиріг зарум’янився гарно, отже уже готовий.
Зачекайте хай трохи вистигне і можете нарізати та дегустувати.
ЩЕ ПИРІГ: ❤ Королівський пиріг на дріжджовому тісті з трьома начинками
Вдалого вам пирога та смачного. Готуйте з любов’ю ❤