Пампушки з часником і зеленню: борщу без них ніяк

Пампушки з часником - геніальна українська випічка до гарячого борщу! І якщо ви досі не пробували таке поєднання, неодмінно зробіть це, тим більше що приготувати подібні булочки не складе особливих труднощів. Для випічки вам знадобиться найпростіше дріжджове тісто, що не вимагає тривалого вистоювання.
Від замісу до подачі пампушок на стіл піде не більше півтори години. Тобто, щоби супроводити борщ гарячими булочками, починайте готувати обидві страви практично одночасно. Поєднувати ці два заняття зовсім не складно: тісто не вимагає постійної уваги до себе. Зате потім, коли ви розіллєте борщ по тарілках і поставите перед кожним членом сім’ї ароматні пампушки з часником, то одразу зрозумієте, що всі старання були недаремними!

До обіду такі булочки завжди доречні. Борщ або будь-який інший суп з такою здобою стає смачнішим. Багато хто воліє купувати готовий продукт у магазині, проте домашні набагато ароматніші та смачніші. Дуже часто пампушки подають без зелені, але я дуже люблю поєднання цих дріжджових булочок, часнику та кропу. І в жодному разі не використовувати рафіновану олію! Раджу тільки нерафіновану, ароматну олію!

Інгредієнти:

  • 200 мл води
  • 300 г борошна
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • яйце
  • часник, сіль та цукор
  • кріп

Як приготувати пампушки з часником?

Розчиніть дріжджі у 150 мл теплої води. Додайте яйце, сіль, дві чайні ложки цукру та 3 столові олії. Вводите просіяне борошно  і робіть заміс. Готовий продукт накрийте годину. Поставте у тепле місце без протягів. Хай підніметься.

Подрібніть кріп та часник. У чаші змішайте ці продукти, влийте столову ложку олії та півтори води, посоліть.

Коли тісто підніметься, обомніть та розділіть на частини. Зробіть кульки та викладіть у форму. Знову накрийте на кілька хвилин.

Змастіть яйцем і випікайте 25 хвилин при 180°C. Готову здобу змастіть часниковою намазкою і дайте трохи постояти. Після цього подавайте з порцією гарячого борщу. Складнощів запікання немає, весь процес досить простий, але відрізняється тривалістю приготування. Справа в тому, що тісто рекомендують наполягати від 40 хвилин до півтори години. Тому, якщо ви вирішили приготувати обід, то почніть із замісу тіста.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Повітряні булочки з м’ясною начинкою все геніально просто

А ви любите випічку з часничком? Готували такі пампушки вдома?

Оцініть статтю
( 5 оцінок, середнє 4.2 з 5 )
Світ рецептів
Пампушки з часником і зеленню: борщу без них ніяк
Сметанник з грушами та шоколадним суфле — такої смакоти ви ще не їли