Зараз є величезна кількість рецептів приготування пасок. Часом досить важко обрати найкращий, а пробувати готувати одночасно за кількома зовсім немає часу. З усього розмаїття редакція “Світ рецептів” виокремила один із найзручніших рецептів і поспішає розповісти вам, як швидко спекти гарну великодню паску. Ця паска на рідкому тісті дозволяє зберегти всі принади традиційного рецепту, але без зайвих трудовитрат.
Ставте запитання в коментарях, залишайте свої відгуки про рецепт, буду дуже рада на них відповісти! Якщо вам сподобався рецепт, ставте лайк і діліться ним у соціальних мережах, мені буде дуже приємно! Підписуйтесь на наш канал, щоб не пропустити нові рецепти! Давайте дружити!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти на 3 паски:
- Молоко тепле – 200мл.
- Цукор – 200 г.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана 20% – 100 г.
- Масло вершкове розтоплене – 100 г.
- Борошно – +/-600 г.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 14 г.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Родзинки – 120 г + 1 ч. л. борошна
Усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Діаметр форм 11 см, висота 8,5 см.
Як готується паска на рідкому тісті :
Збийте яйця з цукром до утворення повітряної маси. Додайте ванільний цукор та дрібку солі.
Поступово влийте тепле молоко в яєчно-цукрову суміш, потім додайте сметану та розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте.
ЩЕ ПАСКА: ❤ Горіхово-шоколадна паска – таку ви ще не пекли
В окрему миску просійте борошно, додайте дріжджі і добре перемішайте.
Поступово вводьте борошняну суміш у рідкі інгредієнти, ретельно перемішуючи, поки не вийде густе тісто.
Промийте родзинки, обсушіть їх і обваляйте у борошні.
Додайте родзинки в тісто і перемішайте.
Накрийте плівкою тісто і залиште в теплому місці на 1-1,5 години для підйому.
Розділіть тісто на три частини та розкладіть у форми для випікання. Накрийте форми плівкою і залиште тісто підніматися ще на годину.
Випікайте паски у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
Перевірте готовність пасок дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити сухою.
Остудіть паски і прикрасьте їх цукровою глазур’ю на желатині, за бажання посипте кондитерською посипкою.
ЩЕ ПАСКА: ❤ Паска “Краффін” на Великдень з родзинками і сушеними вишнями
Приємного апетиту та щасливого свята Великодня!