Печиво лимончики можна пекти як кожен день, так і на свята. Вона підкорила не одне покоління своїм яскравим кольором та ніжною начинкою. Готувати таке печиво з лимоном дуже просто, всі інгредієнти знайдуться в будь-якому магазині, а виглядає воно цікавіше, ніж звичні серця та зірочки. До того ж це унікальна нагода з’їсти лимон і навіть не скривитися.
Інгредієнти:⠀
Тісто:
- 500 г борошна
- 50 г жиру(маргарин, смалець,)
- 50 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 чайна ложка харчової соди або розпушувача
- 1 уп. ванільного цукру
- 150 мл молока
- Щіпка солі
- 2 яєчних жовтки
- Цедра 1 Лимона
Начинка:
- 2 яєчних білка
- 200 г меленого мигдалю
- 2 уп. ванільного цукру
- 130 г цукру
- Цедра двох лимонів
- 1-2 ст. л. рому або подібного алкоголю (за бажанням)
Декор:
- Жовтий і зелений харчовий барвник
- 300 мл молока
- 200 г дрібного цукру
- 1 столова ложка рому
Приготування:
Спочатку змішайте яйця, жир, цукор, молоко і цедру лимона, потім частина борошна, змішану з розпушувачем і порубаним маслом, нарешті замісити борошно, що залишилося вручну. Тісто поставити в холодильник на 2 години.
Начинка:
Збийте білки з цукром до жорсткості, додайте мелений мигдаль, цедру і ром. Змішайте всі компоненти, густу масу слід отримати в консистенції. Якщо вона вийшла рідкою, додайте ложку мелених панірувальних сухарів, якщо вона занадто густа – додайте ложку молока.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Нереально смачні угорські ватрушки: булочки з повітряною начинкою
Вийміть тісто і розділіть його на кілька частин, щоб з ним було зручніше працювати. Розкачати шар тіста і вирізати кружечки, вирізати діаметром 7 см.
На кожен покладіть чайну ложку начинки. Тепер закрийте одну сторону, а потім іншу. І прищипнути на кінцях. Вийде форма лимона.
Викласти на деко, вистелене пергаментним папером. Випікати печиво лимончики при температурі 160°С протягом 20 хвилин. Охолодити
Розділіть інгредієнти для декору – для жовтої частини взяти левову частку. Якщо хочете, можете їх робити повністю в жовтому кольорі. Змішати молоко, ром і барвник.
Вмочити кожен лимон в отриманій суміші і обкатати в дрібному цукрі. Кінчики лимонів можуть бути злегка тоновані зеленими.
Між іншим, начинку можна зробити і іншу. Наприклад з джему.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Просте і смачне листкове печиво на кефірі
Усього найкращого!
Смачного!