Купую моркву кілограмами і готую швидку, але найсмачнішу моркву по-корейськи

Ця гостреньку моркву по-корейськи готувати дуже просто, Вона настільки смачна, що її ніколи не буває багато! Рецепт дуже простий і моркву можна заготовити надовго в банках.Цей швидкий рецепт моркви корейською просто диво як хороший. Він виручить вас напередодні приходу гостей або послужить гідною закускою та заміною на традиційний салат.

Щоб приготувати моркву по-корейськи в домашніх умовах можна використовувати як готовий мелений коріандр, так і коріандр в зернах . Але зерна доведеться трохи подрібнити у ступці. Зате при використанні зерен морква по-корейськи буде набагато смачнішою та ароматнішою, вона буде максимально наближена до тієї, що їдять самі корейці.

Морква по-корейськи, приготовлена ​​в домашніх умовах, це один із найбюджетніших рецептів зі всіх мені відомих. Основою страви, природно, є морква. Окрім неї у приготуванні корейської моркви використовується соняшникова олія, цибуля, часник, сіль, саха, оцет, гострий перець та родзинка всього рецепту – коріандр. Саме коріандр дає той відомий смак, який властивий моркві корейською. Без коріандру вже буде зовсім інша страва.

Дуже цікаво, що моркву по-корейськи можна їсти як салат, закуску або самостійну страву, а можна використовувати для більш складних страв. Наприклад, салатів. У мене на сайті вже є один такий салат із корейською морквою, це салат Буніто, один із моїх улюбленців. Пропоную спробувати приготувати подвійну порцію моркви корейською, щоб вистачило і так поїсти, і на салат залишилося.

Інгредієнти:

  • Морква – 2.5 кг;
  • Часник – 1 головка;
  • Гострий зелений перець – 1 шт.;
  • Сіль (велика) – 2 ст. л.;
  • Коріандр – 1 ст.л.
  • Спеції: паприка, чорний перець, пучок петрушки, лавровий лист;
  • Рослинна олія;
  • Оцтова есенція (70%) – по 1 ч. л. на кожну банку.

Як приготувати моркву по-корейськи :

Натріть моркву на терці для корейської моркви. Можна просто порізати ножем тонкою соломкою. Додати всі спеції, сіль, натертий часник, а також порізаний на тонкі кільця гострий перець. Перемішати.

Перекласти моркву із соком у банки 700 мл. Кожну банку заправити олією.

Додати по 1 ч. л. оцтової есенції у банку. Прикрити кришками.

Поставити у воду по плічка на рушник, після закипання води стерилізувати 15 хвилин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Баклажани з перцем, грибами та морквою по-корейськи

Закрутити кришки. Готова морква дуже смачна, соковита та пряна – спробуйте приготувати!

Оцініть статтю
( 8 оцінок, середнє 3.5 з 5 )
Світ рецептів
Купую моркву кілограмами і готую швидку, але найсмачнішу моркву по-корейськи
Таджин з куркою та овочами