Салат “Дракон” з куркою, ківі, яблуком і кукурудзою на Новий Рік

Чудовий салат "Дракон" з куркою на Новий Рік. Залишилося зовсім небагато часу до настання року Дракона.Тому пропоную до святкового столу подати салат, оформлений у вигляді симпатичного дракончика. Такий салатик виходить у міру соковитим, апетитним і досить ситним. Він гарний на смак і без тематичного оформлення, ну а вже за належної подачі він сподобається всім без винятку.

Салат “Дракон” з куркою, ківі, кукурудзою і яблуком дуже смачний, ситний і оригінальний .До того ж салат готується зовсім нескладно. Знадобиться трохи зусиль і фантазії для його прикрашання – і яскрава страва на новорічний стіл готова. Приготуйте цей новорічний салат і він точно сподобається і вам, і вашим гостям!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 400 г
  • Кукурудза консервована – 200 г
  • Яблуко – 125 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цибуля-порей – 120 г
  • Ківі – 300 г
  • Майонез – 200 г
  • Соєвий соус – 15 мл
  • Олія рослинна – 15 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Листя салату (невелике) – 2 шт.
  • Огірок – 100 г
  • Маслини без кісточок – 2 шт.
  • Перець болгарський червоний – 5 г

Як приготувати салат дракон” із куркою:

Підготуйте необхідні інгредієнти. Яблуко використовуйте кисло-солодке. Салатне листя (підійде латук або пекінська капуста) виберіть невелике.
Яйця відваріть круто в підсоленій воді (10 хвилин). Остудіть яйця в холодній воді. Куряче філе наріжте тонкою соломкою (за потреби обріжте зайвий жир).

У сковорідці розігрійте рослинну олію. Викладіть туди куряче філе. Влийте соєвий соус. Обсмажте філе на помірному вогні, помішуючи, приблизно 8-10 хвилин. Куряче м’ясо перекладіть у глибокий салатник і остудіть. Яйця очистіть від шкаралупи. Відріжте два кружечки від білка для прикраси салату.

ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат “Норвезький каприз”. Несподіване поєднання продуктів дало чудовий результат

Яйця наріжте кубиками та додайте до охолодженого курячого м’яса. Додайте консервовану кукурудзу. Цибулю-порей (білу частину) наріжте тонкими півкільцями. Додайте в салатник. Яблуко очистіть від шкірки та насіння, наріжте кубиками. Додайте до решти інгредієнтів.

Заправте салат майонезом. За смаком підсоліть і поперчіть. Перемішайте. Підберіть плоске блюдо для подачі. Викладіть салат у формі дракончика.

Ківі очистіть від шкірки та наріжте тонкими півколами. Викладіть ківі на поверхню салату трохи внапуск, імітуючи лусочки дракона.

Очі дракона зробіть із підготовлених яєчних білків і кілець маслин. З огірка виріжте вушка і ще кілька трикутників – це будуть шипи на хребті дракона. Маслини наріжте тонкими смужками – це будуть кігті дракона. Рот виріжте із солодкого перцю.

Крила дракона зробіть із листя салату. Додайте вушка, шипи, очі, рот і кігті.

ЩЕ САЛАТ: ❤ 4 новорічні салати, перед якими неможливо встояти

Салат “Дракон” із куркою, яблуком, кукурудзою та ківі готовий. Приємного апетиту! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат “Дракон” з куркою, ківі, яблуком і кукурудзою на Новий Рік
Оселедець по-циганські: неймовірно смачний рецепт