Салат “Дракон” з куркою, ківі, кукурудзою і яблуком дуже смачний, ситний і оригінальний .До того ж салат готується зовсім нескладно. Знадобиться трохи зусиль і фантазії для його прикрашання – і яскрава страва на новорічний стіл готова. Приготуйте цей новорічний салат і він точно сподобається і вам, і вашим гостям!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Куряче філе – 400 г
- Кукурудза консервована – 200 г
- Яблуко – 125 г
- Яйця – 4 шт.
- Цибуля-порей – 120 г
- Ківі – 300 г
- Майонез – 200 г
- Соєвий соус – 15 мл
- Олія рослинна – 15 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Листя салату (невелике) – 2 шт.
- Огірок – 100 г
- Маслини без кісточок – 2 шт.
- Перець болгарський червоний – 5 г
Як приготувати салат дракон” із куркою:
Підготуйте необхідні інгредієнти. Яблуко використовуйте кисло-солодке. Салатне листя (підійде латук або пекінська капуста) виберіть невелике.
Яйця відваріть круто в підсоленій воді (10 хвилин). Остудіть яйця в холодній воді. Куряче філе наріжте тонкою соломкою (за потреби обріжте зайвий жир).
У сковорідці розігрійте рослинну олію. Викладіть туди куряче філе. Влийте соєвий соус. Обсмажте філе на помірному вогні, помішуючи, приблизно 8-10 хвилин. Куряче м’ясо перекладіть у глибокий салатник і остудіть. Яйця очистіть від шкаралупи. Відріжте два кружечки від білка для прикраси салату.
ЩЕ САЛАТ: ❤ Салат “Норвезький каприз”. Несподіване поєднання продуктів дало чудовий результат
Яйця наріжте кубиками та додайте до охолодженого курячого м’яса. Додайте консервовану кукурудзу. Цибулю-порей (білу частину) наріжте тонкими півкільцями. Додайте в салатник. Яблуко очистіть від шкірки та насіння, наріжте кубиками. Додайте до решти інгредієнтів.
Заправте салат майонезом. За смаком підсоліть і поперчіть. Перемішайте. Підберіть плоске блюдо для подачі. Викладіть салат у формі дракончика.
Ківі очистіть від шкірки та наріжте тонкими півколами. Викладіть ківі на поверхню салату трохи внапуск, імітуючи лусочки дракона.
Очі дракона зробіть із підготовлених яєчних білків і кілець маслин. З огірка виріжте вушка і ще кілька трикутників – це будуть шипи на хребті дракона. Маслини наріжте тонкими смужками – це будуть кігті дракона. Рот виріжте із солодкого перцю.
Крила дракона зробіть із листя салату. Додайте вушка, шипи, очі, рот і кігті.
ЩЕ САЛАТ: ❤ 4 новорічні салати, перед якими неможливо встояти
Салат “Дракон” із куркою, яблуком, кукурудзою та ківі готовий. Приємного апетиту! ❤