Торт “Черепаха” зі сметанним кремом. Єдиний правильний рецепт із міні бісквітів

Оригінальний домашній торт "Черепаха" для дитячого свята , який отримав таку назву тому що, збирається у вигляді черепашки. Багато хто його знає і любить з самого дитинства, і пече роками, бо він дійсно смачний і ніжний , а готується просто і швидко. Це єдиний правильний рецепт класичного торту, який готується саме із міні бісквітних коржів, а не з печива, чи з поламаних коржиків.

У кожного тортика є своя родзинка, і торт “Черепаха” не виняток, по-перше це його цікавий вигляд, який особливо оцінять діти. По-друге, що немало важливо те, що в ньому багато крему . А ще вдале поєднання тонкого бісквіту зі сметанним кремом і шоколадною глазур’ю. Прекрасний десерт для вечірнього чаювання в кругу родини або дитячого свята.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Бісквіти:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукровий пісок – 100 гр
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Борошно – 170 гр
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Крем сметанний:

  • Сметана 25% – 650-700 гр
  • Цукор або цукрова пудра – 150 гр (+/-)
  • Ваніль – 2 ч.л.

Шоколадна домашня глазур:

  • Сметана – 6 ст.л.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Какао-порошок – 4 ч.л.
  • Вершкове масло – 4 ч.л.

Як приготувати торт “Черепаха” :

Духовку вмикаємо розігріватися до 180 градусів. У миску розбиваємо яйця, всипаємо цукор і ванільку.

Збиваємо міксером 10 хвилин до пишної піни світлої та густої, яка буде стрічечкою стікати з віночка та затримується на поверхні маси. Точно так само, як ми це робимо для звичайного бісквіта.

ЩЕ ТОРТ:❤   Фантастичний пляцок “Галактика” з незвичайним сирним кремом

Борошно змішуємо з розпушувачем і в два прийоми просіюємо до яєчної частини, перемішуємо лопаткою акуратненько, щоб не втратити об’єм.

Тепер у вигляді маленьких однакових коржиків викладаємо на пергаментний папір по половині столової ложки на відстані один від одного, щоб кола не злиплися під час випічки.

Відправляємо в духовку на 15 хвилин до рум’яності 2 дека по черзі. Ось такі пампушки міні-бісквіти дістаємо, знімати їх дуже зручно з пергаменту за допомогою ножа.

Залишилося зробити крем: всипаємо до сметани цукор або пудру, ваніль, збиваємо кілька хвилин до розчинення цукрових кристаликів і пишності крему.

Тепер кожен бісквіт занурюємо в крем і складаємо на блюдо формуючи Черепаху. Можна збирати у великому салатнику або в роз’ємному кільці.

Кілька бісквітів відкладаємо, щоб потім сформувати голову та лапи.

Зверху змащуємо кремом, що залишився, прикладаємо одне печиво спереду і по два з боків. Перекладаємо торт у холодильник просочуватися на 4-5 годин або на ніч.

Верх черепахи можна присипати тертим на дрібній тертці шоколадом або присипати какао, це такий більш швидкий або ледачий декор.

Для глазурі какао-порошок просіваємо в ківш або каструлю, всипаємо цукор, закладаємо сметану і масло. Усе ретельно вимішуємо і ставимо на плиту. Постійно помішуючи нагріваємо глазур до однорідності та гладкості, але до кипіння не доводимо, вона може розшаруватися.

Залишаємо її охолонути і потім покриваємо нашу черепашку. Глазур у міру густа і її виходить достатньо.

Залишками малюємо мордочку і лапи.

Відставляємо торт у холод, щоб шоколадний шар схопився, а потім можна подавати до столу! Я запропоную вам  ще один святковий варіант прикраси цього торту. Всю черепаху треба обмастити сметанним кремом і викласти повністю верх панциру бісквітними коржиками. 

Тепер крем перекладаєм в кондитерський мішок і заповнюємо ним всі проміжки між коржиками.

Накриваємо торт плівкою і ставимо в холодильник, щоб крем застигнув. Тепер глазур’ю малюємо мордочку та лапки.

ЩЕ ТОРТИК: ❤ Найкращий пляцок “Кора дуба” з персиками – знаменита випічка Західної України

Глазур кладемо в корнетик і робимо кільця на кожному бісквітному коржику.

Ось такий тепер у вас буде гарний тортик Черепаха.

Він буде трошки більший але дуже цікавий! смачного та вдалого вам тортика! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Торт “Черепаха” зі сметанним кремом. Єдиний правильний рецепт із міні бісквітів
Ті самі Закарпатські голубці, рецепт яких шукають всі!