Салат із моркви та болгарського перцю в томатному соусі на зиму

Пропоную вам приготувати дуже смачний салат із моркви та болгарського перцю в томатному соусі на зиму . Це універсальна закуска – і на бутерброди, і як салат, і як заправка до перших страв, і як соус до гарнірів. Та ще й дуже смачно, корисно та й готується швидко! Дуже рекомендую спробувати такий салат ,ви зимою скажете мені велике дякую!

Хочу поділитися своєю ідеєю заготівлі на зиму з моркви . Готую такий салат із моркви та болгарського перцю томатному соусі вже шостий рік. Моїм домашнім дуже припала до смаку така заготівля а за смаком вона чимось нагадує лечо.  Салат чудово підійде до будь-яких гарнірів, а також до страв з м’яса та курки. Якщо декілька ложок добавити зимою до супчику , то страва пахне як літом. За бажанням можна додати свіжу зелень петрушки та кропу .Моркву раджу використовувати молоду, вона швидше готується і виходить найбільш ароматною та смачною. До того ж і готується вона набагато швидше . Дуже рекомендую спробувати.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти

  • 75 г цукру (3 ст.л. з верхом)
  • 1 кг очищеної моркви
  • 1 кг очищеного солодкого перцю
  • 5 горошин запашного перцю
  • 50 г рослинної олії
  •  1 гострий перець (за смаком)
  • 50 г солі (2 ст.л. врівень)
  • 2 кг помідорів (1,6 л соку)
  •  2 лаврові листки

Вихід: 3 л

Як приготувати салат із моркви та болгарського перцю:

Помідори необхідно прокип’ятити і протерти на чистий сік без шкірки і насіння. Томатний сік можна використовувати вже готовий, або пропустити помідори через соковижималку – у мене в чаші 1,6 л соку. Крім того, нам знадобиться морква – її можна натерти на великій тертці,  або скористатися терткою для моркви по-корейськи. Ще нам знадобиться 1 кг нарізаного тонкою соломкою солодкого перцю .Я віддаю перевагу червоному, а взагалі можна брати будь-якого кольору. Крім усього, я беру 1 гострий перець, який теж треба дрібно порізати.

Каструлю ставимо на плиту, вливаємо томатний сік, додаємо 50 г солі – це 2 ст. л. нарівні, 75 г цукру – це 3 ст. л. з гіркою. Вливаємо буквально 50 г олії та додаємо 2 лаврових листки і 5 горошин запашного перцю. Томатний маринад доводимо до кипіння, відправляємо в нього всю моркву, перемішуємо і кип’ятимо на середньому вогні 10 хвилин.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ:  ❤ Гострий помідорний соус “Вогник”: варити не потрібно, змішуємо та кладемо у банку

Тепер всипаємо солодкий і гострий перець, усе рівномірно перемішуємо. Доводимо овочі до кипіння, зменшуємо нагрів і кип’ятимо ще 20-30 хвилин залежно від того, наскільки крупно порізані морква і перець.

Ця заготівля гарна ще тим, що для неї можна брати всі некондиційні, безформні та перерослі овочі – і моркву, і перець, і помідори, а крім того, в ній немає оцту, і готується вона доволі просто і без стерилізації. За такої дрібної нарізки я кип’ячу овочі 20 хвилин. За цей час, треба простерилізувати баночки, і як завжди, прокип’ятити кришки.

Перед тим, як розкладати заправку в банки, обов’язково спробуйте її на свій смак і за потреби додайте сіль і цукор, оскільки морква, перець і помідори можуть бути як солодкими, так і не дуже. Не вимикаючи плиту, розкладаємо заготовку в банки та герметично закатуємо.

Намагайтеся максимально наповнити банки овочами, а порожнечі залити томатним соком під саме горлечко. Таку заправку можна консервувати в банках будь-якого об’єму і з будь-якими кришками – хоч гвинтовими, хоч під закатку.

Із цієї кількості продуктів виходить 3 літри дуже смачної овочевої заготівлі в томатному соусі, яка чудово зберігається навіть за кімнатної температури. Відкривши взимку баночку цієї заправки, ви можете використовувати її як готову холодну закуску, апетитний овочевий гарнір.

Приготувати з нею пасерування для борщів і супів, додати в печеню або рагу, тушкувати м’ясо, птицю, голубці, зробити овочевий маринад для риби, підливу до макаронів або котлет – загалом, вона настільки універсальна, що ви консервуватимете її щороку, як це роблю я вже впродовж багато років.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Борщова заправка з квасолею – найсмачніший рецепт на зиму

Готуйте із задоволенням! Сподіваюся, що і для вас така консервація стане паличкою-виручалочкою! Смачної вам заправочки! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат із моркви та болгарського перцю в томатному соусі на зиму
Салат із зелених помідор в гострій томатній аджиці на зиму