Картопляні кнедлики – смачні, як вареники, але мороки набагато менше

Картопляні кнедлики - відмінне блюдо до сімейного обіду або вечері. Готують картопляні кнедлики з сирої чи вареної картоплі. Я розповім вам, як приготувати картопляні кнедлики з картоплі, відвареного в мундирі. Це просто і смачно!

Це смачне картопляне блюдо готують у багатьох країнах Європи, воно досить популярно. Картопляні кнедлики можна приготувати з начинкою і без. Їх можна подавати до столу з будь-яким соусом, зі шкварками, зі сметаною чи олією. А ще їх після варіння можна обсмажити і подати з будь-яким салатом.

Між іншим, ці ніжні кнедлики з картопляного тіста за своїм смаком нічим не уступають звичайним картопляним вареникам. А от «гратися» з ними доведеться набагато менше – не треба замішувати традиційне тісто та окремо ліпити кожного вареничка. Спробуйте приготувати, хай щастить! 

Інгредієнти::

  • 1 кг картоплі
  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • чайна ложка солі

Як готувати картопляні кнедлики:

Помити картоплю і варити в мундирах близько 20 хвилин.

Залити холодною водою і залишити до охолодження – ця процедура полегшить чищення.

Ретельно розімніть картоплю товкачем, не користуйтеся блендером!

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Найсмачніша картопля з ідеальною скоринкою

Додаємо в картоплю борошно, сіль та яйця. Швидко замішуємо тісто.

На присипаній борошном дошці я  формуємо ковбаски діаметром близько 4 см, потім нарізаємо на шматочки довжиною 3 см і круговими рухами формуємо круглі кнедлики, підпилюючи руки борошном.

Варимо кнедлики 3 хвилини, засипавши в гарячу воду. Потім їх можна подавати з соусами – грибним, сметанним, або з шкварками чи смаженою цибулькою.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Цепеліни з м’ясом – найсмачніша національна литовська страва

Також картопляні кнедлики будуть смакувати з салатом із квашеної капусти!

Смачного!

Оцініть статтю
( 4 оцінки, середнє 3.75 з 5 )
Світ рецептів
Картопляні кнедлики – смачні, як вареники, але мороки набагато менше
Запечені котлети на пекінській капусті в соусі бешамель