Це смачне картопляне блюдо готують у багатьох країнах Європи, воно досить популярно. Картопляні кнедлики можна приготувати з начинкою і без. Їх можна подавати до столу з будь-яким соусом, зі шкварками, зі сметаною чи олією. А ще їх після варіння можна обсмажити і подати з будь-яким салатом.
Між іншим, ці ніжні кнедлики з картопляного тіста за своїм смаком нічим не уступають звичайним картопляним вареникам. А от «гратися» з ними доведеться набагато менше – не треба замішувати традиційне тісто та окремо ліпити кожного вареничка. Спробуйте приготувати, хай щастить!
Інгредієнти::
- 1 кг картоплі
- 200 г борошна
- 2 яйця
- чайна ложка солі
Як готувати картопляні кнедлики:
Помити картоплю і варити в мундирах близько 20 хвилин.
Залити холодною водою і залишити до охолодження – ця процедура полегшить чищення.
Ретельно розімніть картоплю товкачем, не користуйтеся блендером!
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Найсмачніша картопля з ідеальною скоринкою
Додаємо в картоплю борошно, сіль та яйця. Швидко замішуємо тісто.
На присипаній борошном дошці я формуємо ковбаски діаметром близько 4 см, потім нарізаємо на шматочки довжиною 3 см і круговими рухами формуємо круглі кнедлики, підпилюючи руки борошном.
Варимо кнедлики 3 хвилини, засипавши в гарячу воду. Потім їх можна подавати з соусами – грибним, сметанним, або з шкварками чи смаженою цибулькою.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Цепеліни з м’ясом – найсмачніша національна литовська страва
Також картопляні кнедлики будуть смакувати з салатом із квашеної капусти!
Смачного!