Турецька булочка Погача з сиром у вигляді віночка

Булочка Погача – це маленькі пиріжечки з апетитною скоринкою, ніжним м'якушем і сирною начинкою. Зазвичай їх посипають кунжутом, кмином та пряними травами. Є різні варіанти начинок для булочок: з сиром, картоплею, оливками, фаршем. Можна пекти булочки без начинки і можна готувати з додаванням зелені в тісто. то ж якщо вам набрид традиційний омлет на сніданок, погача з сиром – найкраща альтернатива!

Булочка Погача в Туреччині зазвичай подається на сніданок або до ланчу з гарячим чаєм.  Ці булочки сподобаються і дорослим, і дітям. Для приготування тіста  замість молока можна взяти сметану чи кефір. А для начинки підійде як твердий сир, так і будь-який розсольний на зразок бринзи.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Складові:

  • 200 мл молока
  • 10 гр швидкорозчинних дріжджів
  • 1 білок
  • 125 мл. олії
  • 6 гр цукру
  • 6 гр солі
  • 530 гр борошна

Начинка:

  • сир чеддер
  • оливки

Для змащення:

  • 1 жовток
  • 1 ст.л. молока

Як готується булочка Погача:

Змішати в одній ємності  тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль. Перемішати та додати білок та олію. Перемішати. Додавати потроху борошно замісити м’яке тісто. Борошна може піти трохи більше чи менше. Тісто скачати в кулю, перекласти в ємність, накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 20 хвилин, щоб воно піднялося.

Приготувати начинку, подрібнити сир на тертці. Розділити тісто на 2 частини. Першу частину розділити на 8 частин, розкачати ,покласти сир в середину та сформувати круглі булочки.

ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Човники з сирною начинкою та хрусткою скоринкою із м’якого тіста

Другу частину розкотити на пергаментному папері, зробити 8 надрізів.

На кожний надріз на тісті покласти булочку з сиром.

Потім кожним шматочком надрізаного тіста накрити булочку і посередині прижати пальцем.

Положити в ямку оливку. накрити плівкою та залишити на 10 хвилин.

Змастити жовтком розведеним з одною столовою ложкою молока, посипати кунжутом.

Готувати булочки в духовці за 200 градусів до золотистого кольору.

ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Неймовірно смачні полтавські вергуни на кефірі: як приготувати пишні смаколики

Смачних вам булочок ,миру та любові! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Турецька булочка Погача з сиром у вигляді віночка
Сало «П’ЯТИХВИЛИНКА» в розсолі зі смаком шашлику