Бісквітний пиріг з сирним кремом «Стьобана ковдра»

Бісквітний пиріг з сирним кремом «Стьобана ковдра»" порадує всіх домашніх та гостей за солодким столом. Готується пиріг з бісквітного тіста на молоці, а як начинка використовується солодка сирна маса. Випічка виходить дуже повітряною, ароматною та смачною. За бажанням можна посипати пиріг цукровою пудрою і подавати до столу. Аромат — незрівнянний, а смак — і того краще. Порадуйте вашу сім’ю цією прекрасною випічкою!

Цей бісквітний пиріг з сирним кремом «Стьобана ковдра» цілком відповідає своїй назві, оскільки складається з квадратів і такий же м’який, як ковдра. Підготовка інгредієнтів до випічки дуже проста і займе не більше 15 хвилин. Додайте сюди ще півгодини на випікання — і у вас на столі з’явиться гарний пишний бісквітний пиріг, прикрашений зверху пишною сирної масою з рум’яною скоринкою.

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 3 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 100 г олії;
  • 70 мл молока;
  • 200 г борошна;
  • 8 г розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • щіпка солі.

Для заповнення:

  • 250 г сиру;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю;
  • 1 яйце;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Як готувати бісквітний пиріг з сирним кремом :

Приготуємо тісто. У велику миску розбийте 3 яйця, додайте цукор, добре перемішайте до білої піни.

Додайте півсклянки олії без запаху і третину склянки молока. Знову все добре перемішайте.

В отриману суміш додайте просіяне борошно, 2/3 чайної ложки розпушувача, пакетик ванільного цукру і дрібку солі.

ЩЕ ПИРІГ: ❤ Найніжніший пиріг “Невидимка” з ананасами: при випіканні тісто перетворюється на крем

Добре розмішайте всі інгредієнти, щоб не залишилося грудочок. У вас має вийти густе текуче тісто, як на оладки.

Візьміть форму для запікання розміром 22х22 см, застеліть її шматком пергаментного паперу. Зверху вилийте отримане тісто, розрівняйте поверхню лопаткою.

Тепер приготуємо сирну начинку. У миску викладіть сир, додайте 2 столові ложки цукру, 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю, яйце і пакетик ванільного цукру. Змішайте всі інгредієнти для начинки за допомогою  блендера в однорідну масу.

Сирну начинку завантажте в кондитерський мішок ( якщо у вас немає мішка, можна пристосувати звичайний тонкий поліетиленовий пакет, зрізавши з нього куточок; проте це буде менш зручно ).

Обережно видавлюючи сирну начинку з кондитерського мішка, намалюйте на поверхні тіста в формі « сіточку », розміщуючи смужки крему на відстані 3 — 4 см один від одного.

Акуратно поставте форму в розігріту до 180 гр. С духовку. Випікайте приблизно 30 — 35 хвилин ( з поправкою на особливості вашої духовки ).

Готовий пиріг з сиром дістаньте з печі, дайте йому постояти 10 хвилин на столі, а потім, акуратно піднявши за краї паперу, вийміть з форми .

Дайте випічці повністю охолонути, посипте цукровою пудрою, після чого наріжте на квадратики і подавайте до столу.

ЩЕ ПИРІГ: ❤ Шоколадний пиріг з шоколадною глазур’ю на кип’ятку: ніжний, вологий та соковитий

Бажаю приємних приготувань та смачного вам! Друзі, якщо вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно! ❤💙💛

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Світ рецептів
Бісквітний пиріг з сирним кремом «Стьобана ковдра»
Листковий салат «Грибна галявина» з шинкою