“Медово-маковий” пляцок – ароматний, ніжний і неймовірно смачний

"Медово-маковий" пляцок – це ще один з моїх фаворитів серед кулінарної випічки. Цей пляцок вдало поєднав медові разом із маковими коржами. всього випечемо чотири коржики, які перешаруємо кремом із масла та вареного згущеного молока. То фантастичне поєднання смаків, я просто обожнюю цей пляцок, а з кавою, мммм – це щось неймовірне. Спробуйте - Буде Смачно ❤

Цей “Медово-маковий” пляцок  – мій улюблений. Можна точно сказати, що це тортик вихідного дня з фантастичним поєднанням смаків. То якщо ви мрієте приготувати найсмачніший медовий пляцок – ловіть простий рецепт і вірте, з цим перевіреним часом рецептом мрії збуваються!

Підпишись на П🍅МІДОРКУ в Telegram

Інгредієнти:

Медове тісто:

  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 200 г,
  • мед – 2 ст.л.,
  • масло/маргарин – 100 г,
  • сода – 1,5 ч.л. (погасити),
  • борошно – 500 г.

Макове тісто:

  • яйця – 3 шт.,
  • амоній – 1 ч.л.,
  • цукор – 250 г,
  • сметана – 250 мл,
  • мак – 350 г,
  • борошно – 250 г.

Крем:

  • масло – 500 г,
  • згущене молоко (варене) – 500 г.

Приготування:

Приготуємо спочатку медове тісто. На водяній бані розігріти цукор, мед, масло, додаємо збиті яйця. Помішуємо, тримаємо до повного розчинення масла і цукру. Суміш досить гаряча, але не кипить.

Додаємо соду погашену оцтом і одразу знімаємо з водяної бані та залишаємо до повного охолодження. Переливаємо охолоджену суміш в миску і, просіюючи потроху борошно, замішуємо тісто. У мене пішло 500 г, може піти трохи більше чи менше, регулюйте; тісто має бути крихким, злегка липне до рук. Кладемо його в холодильник на 1 год.

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Шоколадний пляцок з вершковим кремом, крекером та смородиновим джемом

Тісто ділимо на 5 частин. З пергамента вирізаємо 6 однакових прямокутників (5 для медового і 1 для макового тіста) розміром 24*33 см. Кожну 1/5 частину медового тіста розкачуємо по розміру пергамента та випікаємо при t180℃ до золотистого кольору (у мене випікався 7-8 хв.). Тісто я розкачую одразу на пергаменті, підсипаючи з двох боків борошном.

Готуємо макове тісто. Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану, амоній, та сухий мак. Потрохи просіюємо борошно, гарно збиваємо. Виходить не густе тісто.

На дно форми з бортиками кладемо пергамент, виливаємо тісто та випікаємо при t 150℃ до готовності.

У мене випікався 30 хв., але перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Коли маковий корж вистигне, розріжте його вздовж на 2 частини.

Для крему збийте масло до пишної маси, далі, по ложці додаючи згущене молоко, збийте до однорідної маси. В кінці збивання за бажанням можна додати пару ложок коньяку.

Кожен корж перемащуємо кремом і складаємо в такій послідовності: 2 медові – 1 маковий – 1 медовий – 1 маковий – 2 медових. Підрівнюємо краї.

Верх прикрашаємо за бажанням, я посипала меленими горішками.

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу

Ну, і пам’ятаєте: заварюєте собі каву + відрізаєте шматочок пляцка = закочуєте очі від задоволення собою і смаком та насолоджуєтеся життям  .

Обов’язково приготуйте це пляцок, він вам точно сподобається.

Смачного вам пляцка та гарного настрою ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
“Медово-маковий” пляцок – ароматний, ніжний і неймовірно смачний
Салат “Великоднє Гніздечко” 🪺- справжня окраса святкового столу