Смачні чебуреки на кефірі: готуються та з’їдаються дуже швидко

Смачні, соковиті та неймовірно ароматні чебуреки на кефірі. Хрумка рум'яна скоринка і соковита м'ясна начинка всередині! Хто встоїть? Мені подобається це тісто за простоту, швидкість у приготуванні та смакові якості. Смажені пиріжки, коржики з нього завжди виходять смачними. Тісто замішую за лічені хвилини, і воно одразу готове до подальшої роботи.

Напевно, проходячи повз торгові точки, де продають чебуреки, кожен відразу ж спокушався їх привабливим, апетитним запахом. Особисто мені відразу спадає на думку: «Треба приготувати!». Тому що, тільки, приготувавши чебуреки вдома, можна з точністю говорити про безпеку та якість м’ясного фаршу. А також можна бути впевненою, що м’ясо у начинці є! І начинки стільки, скільки душа забажає, без зайвої економії. Тому давайте разом приготуємо чебуреки, а тісто робитимемо на кефірі, до того ж для готування тіста багато часу не знадобиться. Уперед! На кухню! Робити смачні, ароматні чебуреки на кефірі!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 450  гр.  борошно  (вищий сорт)
  • 250  мл.  кефір  (2,5%)
  • 1  шт.  куряче яйце
  • 1  ст.  рослинна олія
  • 1  ч. л.  цукор
  • 1  ч. л.  сіль
  • 1/2  ч . л.  харчова сода

Для начинки:

  • 450  гр.  м’ясний фарш  (свинина+курка)
  • 1  шт.  цибуля  (невелика)
  • за смаком  мелений перець  (чорний)
  • за смаком  сіль

Для виробів:

  • 1  склянка  рослинна олія

Як готувати чебуреки на кефірі:

 Кефір підігріваємо в мікрохвильовій печі близько 1 хвилини, щоб став теплим і виливаємо в миску. Розбиваємо яйце, додаємо цукор та сіль. Перемішуємо віночком. Додаємо соду. Суміш відразу запіниться і збільшиться (у кислому середовищі гаситься сода). Порціями додаємо борошно (близько 200 гр.). Потім вливаємо олію.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Прості жарені пиріжки зі старого маминого зошита. Тісто тонше повітря, а всередині сир

Додаємо ще 200 гр. борошна і добре перемішуємо. Залишки борошна залишаємо для розкочування тіста. Я використовую густий кефір 2,5% жирності, якщо він буде рідкішим (1,5%), то борошна знадобиться більше на 40-50 гр.

Тісто перекладаємо на поверхню з борошном, округляємо, накриваємо і залишаємо, доки готуємо фарш. Я використовую домашній фарш зі свинини та курки. При подрібненні м’яса додала часник та багато цибулі, але для більшої соковитості ще додаю цибулю. Фарш солимо, перчимо і викладаємо дрібно нарізану цибулю.
Перемішуємо фарш та вливаємо воду. За рахунок неї подрібнене м’ясо у чебуреках вийде дуже соковите. У мене був густий фарш і пішло 100 мл води. Фарш повинен стати трохи рідким. Кефірне тісто ділимо на 8 частин і округляємо. Розгортаємо тісто в тонкий коржик і на одну половину викладаємо фарш тонким шаром.

Накриваємо м’ясну начинку другою половиною тесту. Для скріплення країв вилку занурюємо в муку і притискаємо краї один до одного. Чебурек притискаємо долонею, щоб розподілити начинку всередині і зробити його тоншим.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Ругувачки – болгарські чебуреки

Олію розігріваємо в сковороді на нижчій середній температурі і викладаємо чебурек в олію. Для прискорення процесу жарю чебуреки на 2 сковородах. Готуємо 3-4 хвилини, поки сторона не зарум’яниться. Перевертаємо чебурек на інший бік і смажимо ще 3-4 хвилини. За таким методом готуємо все тісто та фарш.

Готові ароматні чебуреки перекладаємо спочатку на паперові серветки або рушники, потім на тарілку і одразу подаємо на стіл.
Тісто виходить тонке, дуже м’яке та ароматне, а начинка соковита та неймовірно смачна. Смачного!!!
Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Смачні чебуреки на кефірі: готуються та з’їдаються дуже швидко
Салат із копченою куркою, чорносливом і горіхами