Для цього рецепту можна спеціально відварити гречану кашу або використовувати, наприклад, гарнір, що залишився з вечері. У відварену гречку додаємо яйця, подрібнюємо, смажимо і отримуємо нову страву – смачні та ароматні гречаники.
Складові:
- гречка, 300 г;
- вода, 500 мл;
- цибуля та морква по 1 шт;
- сметана, 3 ст.
- часник, 3 зубчики;
- сіль, перець та спеції, зелень;
- яйця, 3 шт.
Як приготувати гречаники:
Відварюємо гречку до готовності та остуджуємо. Цибулю ріжемо дрібним кубиком і починаємо обсмажувати в олії. Але краще буде, якщо у вершковому – воно також додасть котлетам ніжності та соковитості, допомагає їм добре тримати форму.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Такі котлети ви ще не готували – з начинкою та в шубці
Додаємо терту моркву і тушкуємо овочі до готовності. Гречку з’єднуємо з сирими яйцями і перебиваємо масу занурювальним блендером до однорідності.
Додаємо сметану, часник, сіль, перець та різні спеції, кріп. Добре вимішуємо.
Формуємо котлети, пануємо їх у сухарях і обсмажуємо в олії до рум’яності. Перевертаємо на інший бік.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ліниві голубці з булгуром та м’ясним фаршем
Смачно подавати такі котлетки з соусом із майонезу, сметани, гірчиці та кропу з часником. Можна зробити підливу із вершкового масла, часнику та кропу зі спеціями.
Якщо у фарш із гречки ви ще добавите обсмажені печериці, взагалі вийде царська страва.
Смачних вам гречаників!