Кожна господиня має свої переваги до прикрас, хтось прикрашає кондитерськими посипками, хтось ліпить з цукрової мастики квіти та фігурки, але в основному покривають білою або кольоровою глазур’ю.
Глазур для паски не має особливих відмінностей від глазурі, яка робиться для будь-якої іншої випічки. Вона так само може бути білковою, цукровою, шоколадною і т.д.Я вам пропоную найкращий рецепт глазурі на желатині.
Інгредієнти:
- 200 г – цукру
- 1 чайн. л. – желатину
- 6 стіл. л. – води
Покроковий рецепт глазурі:
У миску насипаємо желатин і додаємо 2 столові ложки води. Перемішуємо та залишаємо набухати на 20-30 хвилин.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Паска-рулет на вершках та яблуках з родзинками та цукатами
Варимо цукровий сироп. У каструльку наливаємо 4 столові ложки води і насипаємо цукор.
Доводимо сироп до кипіння та повного розчинення кристаликів цукру. Кип’ятити сироп не потрібно: щойно цукор розчинився, знімаємо з вогню.
У гарячий сироп додаємо набряклий желатин і перемішуємо.
Починаємо збивати гарячий сироп міксером.
Він одразу почне біліти і поступово густіти.
У процесі збивання додаємо 1 чайну ложку лимонного соку та продовжуємо збивати.
Збиваємо сироп до бажаної густини. У мене на збивання пішло близько 5 хвилин, орієнтуйтеся на консистенцію глазурі.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Горіхово-шоколадна паска – таку ви ще не пекли