Тепер в мене в меню буде не тільки фарширований болгарський перець, а й фарширована цибуля. Жодної гіркоти в цій страві вже не залишається, цибуля стає дуже м’якою і зберігає всередині набагато більше соку, роблячи начинку ніжною.
Інгредієнти:
- Цибуля – 9 шт.
- Рис – 400 г
- Петрушка – за смаком
- Яловичий фарш – 200 г
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Оливкова олія – 50 мл
- Паприка – 1 ч. л.
- Чорний перець (мелений) – 1 ч. л.
- Чебрець – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 800 мл
Як готується фарширована цибуля :
Промийте та замочіть рис у кип’яченій воді на 20 хвилин. Очистіть цибулю від лушпиння. Одну цибулину відкладіть убік – вона знадобиться для приготування начинки. В решті акуратно зробіть бічний надріз до середини.
Перекладіть цибулини в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покрила. Варити на помірному вогні 20 хвилин. Після цього часу перекладіть варені цибулини на тарілку і дайте їм охолонути.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бабуся навчила: здивувала всіх! Смачна страва з простих продуктів
Далі приступайте до приготування начинки. Подрібніть цибулю та петрушку, з’єднайте з фаршем. Додати 1 ст. л. томатної пасти, 25 мл оливкової олії, спеції та сіль. Потім всипте рис і добре перемішайте.
Розділіть цибулини по шарам (на пелюстки). У кожен покладіть по чайній ложці фаршу і загорніть. Розкладіть заготовки у великій каструлі.
Приготуйте соус. Для цього змішайте 1 ст. л. томатної пасти, 25 мл оливкової олії та 800 мл питної води.
Залийте фаршировану цибулю соусом. Накрийте тарілкою заготовки, потім готуйте під кришкою на повільному вогні 50 хвилин.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Фаршировані помідори м’ясом та баклажанами
Навіть люди, які не люблять варену цибулю, спробувавши цибулеві голубці, докорінно змінюють своє ставлення.
Приготовлений таким чином овоч зазвичай подобається всім. Спробуйте обов’язково, це смачно !