Яблучний пиріг – запашний, ніжний і дуже смачний

Яблучний пиріг, приготований за цим простим рецептом, порадує вас не лише своїм зовнішнім виглядом, але й дуже ніжним збалансованим смаком. Його м'яке дріжджове тісто дуже гармонійно поєднується з ароматними кисло-солодкими яблучними часточками. І в теплому, і в холодному вигляді пиріг чудово підійде до філіжанки чаю або кави . Навіть самому буденному чаюванню він додасть приємну та святкову атмосферу.

Крім того, цей яблучний пиріг містить всього 259 ккал на 100 г готової страви, тому кожен може дозволити собі насолодитися ним без сорому і шкоди для фігури. Спробуйте приготувати оригінальний і дуже красивий пиріг яблучний у формі квітки, і ви неодмінно отримаєте захоплення і подяку від своїх близьких!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 360 г борошна
  • 80 г розм’якшеного вершкового масла
  • 3 ст. л. цукру
  • 150 мл молока
  • 1 пак. сухих дріжджів
  • дрібка солі

Начинка:

  • 3 середні яблука (400 г)

Для змащування:

  • 1 яєчний жовток
  • 1 ч. л. молока

Як приготувати яблучний пиріг:

Для того, щоб спекти гарний яблучний пиріг у вигляді квітки, спочатку займемся приготуванням дріжджового тіста. Для цього в маленькій мисочці треба трохи підігріти 50 мл молока. Розчинити в ньому 1 ч. л. цукру та розвести сухі дріжджі. Відставити миску на 5 – 10 хвилин . Дріжджі розвести у теплому молоці

У велику глибоку ємність або чашу кухонного комбайна просіяти борошно. Просіяти борошно  До борошна додати цукор, що ще залишився, щіпку солі, 100 мл молока і розм’якшене вершкове масло. У тісто додати цукор, сіль, молоко та олію . Влити дріжджі, що спінилися, і замішати тісто руками або в міксері або комбайні за допомогою насадки «гак».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Тертий шоколадний пиріг із чорносливом фаршированим горіхами

Дріжджове тісто для цього яблучного пирога має бути щільним, зовсім не липким і легко збиратися в грудку. Оскільки тісто містить досить багато вершкового масла по відношенню до борошна, то за своєю структурою і смаком воно нагадує також пісочне тісто.

Тісто в мисці трохи розплющити, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце на 1 годину. За цей час дріжджове тісто має збільшитись у розмірах приблизно в 2 рази. Поки тісто піднімається, яблука очистити від шкірки та насіння та нарізати тонкими часточками завтовшки близько 2 мм.


Тісто, що підійшло, розкотити на присипаній борошном поверхні в прямокутний пласт товщиною 3 – 4 мм і розрізати його на довгі смужки шириною приблизно 3 см. Тісто розкотити та розрізати на смужки

Круглу роз’ємну форму для випічки діаметром 22 – 24 см змастити вершковим маслом, злегка обсипати борошном і струсити надлишки. Взяти одну довгу смужку тіста, викласти її по краю форми та рукою притиснути до бортика. Смужку тіста викласти вздовж бортика.

Вздовж смужки тіста викласти яблучні часточки і злегка втиснути в тісто. Уздовж тіста викласти яблучні часточки. Продовжувати викладати по колу шари тіста і яблук, що чергуються, поки вся форма не буде заповнена, після чого змастити пиріг зверху яєчним жовтком, змішаним з молоком.

Важливо! У процесі формування яблучного пирога всі його шари слід добре утрамбовувати і притискати один до одного, щоб пиріг вийшов щільним і без порожнин усередині.

Яблучний пиріг змастити жовтком. Випікати пиріг з яблуками в розігрітій до 180 ° С духовці 35 – 40 хвилин до рум’яної скоринки.

Готовий пиріг залишити у формі на 10 – 15 хвилин, після чого його можна акуратно вийняти і їсти як у теплому, так і холодному вигляді. За бажанням пиріг можна посипати зверху цукровою пудрою, змішаною з корицею або ваніллю.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сметанник із грушами та шоколадним суфле — ви такого ще не їли

Дуже смачний та надзвичайно красивий яблучний пиріг у формі квітки готовий!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Яблучний пиріг – запашний, ніжний і дуже смачний
М’ясо тушковане в червоному вині з картоплею та гарбузом