Листковий салат з крабовими паличками та грейпфрутом

Цей салат з крабовими паличками та грейпфрутом напевно сподобається любителям цитрусових. Салатик має новий та незвичайний смак. Обов'язково спробуйте додати часточки грейпфрута в такий звичний салат.

Варто тільки додати до звичного поєднання крабових паличок, яєць і сиру кисло-солодкий грейпфрут і салат набуде нових фарб, святкового смаку і яскравого, привабливого зовнішнього вигляду.

Інгредієнти:

  • Грейпфрут – 300 г (1 шт.)
  • Крабові палички – 200 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир твердий – 120 г
  • Майонез – 100 г
  • Петрушка свіжа – 2-3 гілочки
  • Сіль – 1 щіпка

Як готувати салат з крабовими паличками та грейпфрутом:

Крабові палички вибирайте найвищої якості. Яйця відваріть круто (10-12 хвилин у киплячій воді). Потім помістіть яйця в холодну воду. Очистіть яйця від шкаралупи. Крабові палички очистіть від плівки та наріжте дрібними кубиками.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Салат «П’ятихвилинка» — найкраще поєднання продуктів

Грейпфрут почистіть від шкірки. Частки обов’язково очистіть від білих плівочок – саме вони дають основну гіркоту грейпфруту. Три часточки грейпфрута залиште для прикраси салату. Решту наріжте шматочками.

Яйця наріжте маленькими кубиками. Твердий сир натріть на дрібній терці. Встановіть на плоску страву або тарілку формувальне кільце. Першим шаром викладіть крабові палички. Змастіть шар крабових паличок майонезом.

Другим шаром розподіліть половину тертого сиру. Зверху нанесіть сітку з майонезу. На сир викладіть кубики грейпфрута – він соковитий, тому шар можна не змащувати майонезом. Зверху на грейпфрут викладіть нарізані яйця. Посоліть та змастіть майонезом.

Зверху викладіть натертий сир, що залишився. Акуратно зніміть формувальне кільце. На шар сиру викладіть часточки грейпфрута, чергуючи їх із листочками свіжої петрушки.

Листковий салат з крабовими паличками, сиром, грейпфрутом та яйцями готовий. Для покращення смакових характеристик рекомендую додатково охолодити салат 30-40 хвилин у холодильнику.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Рецепт листкового салату «Рожевий фламінго»

Оригінальне рішення додати грейпфрут до несолодких інгредієнтів салату призвело до того, що звичайна закуска набула вишуканого смаку. Соковитість цитрусових чудово доповнила решту інгредієнтів.

Смачного!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Листковий салат з крабовими паличками та грейпфрутом
Рулет “Сніговий краб” з крабових паличок на святковий стіл