Повітряні булочки з м’ясною начинкою – все геніально просто

Упевнена, що пиріжки та булочки люблять усі без винятку. Особливо такі булочки з м'ясною начинкою такої незвичайної форми. У нашій сім'ї випічка улюблена будь-яка, але все одно догодити всім одночасно досить складно. Тому доводиться начинку періодично чергувати. Сьогодні хочу пригостити всіх своїми улюбленими булочками. Випічка виходить неймовірно легка, цікава та смачна!
В сім’ї у всіх різні переваги – хтось любить з солодкою начинкою, а комусь до душі випічка тільки з солоною начинкою, комусь подавай більше м’яса, а хтось поважає ягоди, сир або гриби. Булочки з м’ясною начинкою я готую з фаршем із м’яса, але можливі інші варіанти. Такими булочками не гріх і домашніх нагодувати, і пригостити друзів. Рум’яні, смачні, ситні та ароматні, вони полонять своїм ароматом і смаком, кого завгодно!

Інгредієнти:

  • молоко тепле, 275 г;
  • вода тепла, 75мл;
  • цукор, 2 ст.
  • масло вершкове, 100 г;
  • сіль, щіпка;
  • дріжджі, 1 ч. л;
  • борошно, 500 г;
  • фарш, 500 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції.

Як готувати булочки з м’ясною начинкою:

Фарш беріть будь-який на свій смак. Змішуємо його з подрібненою цибулею, сіллю, перцем та спеціями, можна додати кропу. У тепле молоко додаємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до однорідності.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Шарики зі шпинатом і сиром виглядають простими, але смак відмінний

Вливаємо теплу воду, перемішуємо. Всипаємо цукор та дріжджі, вимішуємо. Додаємо сіль, перемішуємо. Всипаємо частинами просіяне борошно і перемішуємо.

Вимішуємо м’яке та податливе тісто, накриваємо та залишаємо у теплому місці на 1 годину. Ділимо на 2 половини. Обминаємо тісто, розкочуємо його в пласт, завтовшки до 2 – 3 мм. Викладаємо на пласт фарш та розподіляємо його тонким шаром. Ріжемо пласт не довгими смужками і скочуємо кожну щільний рулет.

Другу половину тесту розгортаємо в пласт і нарізаємо на квадрати. Розрізаємо середині квадрата по діагоналі на 4 частини. Відкриваємо середину квадрата, як на фото. Кладемо їх на лист, застелений пергаментом. Виставляємо зрізом донизу рулети на квадрати.

Накриваємо та залишаємо на 10 хвилин. Зверху та з боків змащуємо збитим яйцем. Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин.

Такі пишні та листкові булочки з м’ясною начинкою будуть чудовою ситною закускою на будь-якому столі, навіть на святковому.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Турецькі булочки: соковита начинка та пишне тісто всього за 35 хвилин

Приємного вам апетиту !

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Повітряні булочки з м’ясною начинкою – все геніально просто
Закуска з оселедця в гірчичному соусі по-фінськи