Страви з використанням риби та рису повсюдно готують в усіх азіатських ресторанах і сім’ях. В азіатській кухні рис часто використовується замість хліба. Його можна приготувати в ароматних спеціях або тільки з сіллю, щоб він був нейтральний. Тут підійде будь-яка біла риба, краще вибирайте менш кістляву.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- тріска або інша риба, 1 шт;
- олія соняшникова, 30 мл;
- цибуля, 1 шт;
- часник, 4 зубчики;
- морква, 1 шт;
- перець солодкий, 2 шт.;
- сіль, перець, спеції;
- паприка, коріандр по 1 ч. л;
- томатний соус, 350 г;
- лавровий лист;
- борошно кукурудзяне, 100 г;
- олія соняшникова, 80 мл;
- рис, 1 склянка;
- масло вершкове, 30 г;
- вода, 400мл.
Процес приготування риби
Обробляємо тушку на філе без кісточок і ріжемо порційними шматочками. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і обсмажуємо на олії (30 мл) до напівготовності. Додаємо подрібнений часник, моркву соломкою, кубики солодкого перцю.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Риба, запечена з соусом з червоного перцю
Перемішуємо і тушкуємо до готовності, солимо і перчимо, додаємо різні спеції. Заливаємо томатним соусом, тушкуємо під кришкою 14 хвилин, додаємо лавровий лист.
У борошно додаємо сіль та спеції, перемішуємо та паніруємо шматочки риби. Обсмажуємо на сковороді олії (80 мл).
Розтоплюємо у сковороді вершкове масло і обсмажуємо рис, солимо і посипаємо спеціями.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дуже смачна малосольна скумбрія всього за декілька годин
Заливаємо кип’ятком і тушкуємо під кришкою до готовності.
Подаємо ароматний розсипчастий рис, поливаючи його овочевою підливою і виклавши поруч шматочки рибки. Вийшла чудова, ситна вечеря.