Ділюся рецептом як приготувати мої улюблені запечені рибні котлети з минтаю та овочів. Для цих котлет беру недорогий минтай, готую без смаження і хліб ніколи не додаю. Вони виходять соковитими, ніжними і дуже ароматними. Складно повірити, що котлети приготовані зі звичайного минтая. Рекомендую також приготувати ці рибні котлети з хеку або тріски. На мій погляд, котлети з риби найкраще подавати з картопляним пюре. Куштуйте та діліться враженнями!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Філе минтаю або тріски – 700 р. (у мене минтай)
- Цвітна капуста – 130 г.
- Картопля – 130 г.
- Морква – 130 г.
- Цибуля – 100 г.
- Яйця – 2 шт.
- Вівсяне борошно – 5-6 ст.л. (можна взяти і звичайне борошно)
- Сіль
- Чорний перець
- Соняшникова олія
Як приготувати запечені рибні котлети з минтаю:
Рибу нарізаємо на шматочки, перемелюємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку. Риба будь-яка підійде, я як і написала, частіше роблю такі котлетки з минтаю або хеку.
Далі перемелюємо моркву, картоплю, цибулю, цвітну капусту і з’єднуємо з рибою. Мені такий набір овочів до рибних котлет дуже подобається, дуже гармонійно виходить.
ЩЕ КОТЛЕТИ: ❤ Котлети із хека з плавленим сиром
Вливаємо пару яєць, солимо, перчимо, перемішуємо, потім всипаємо вівсяне борошно, або беремо перемелені вівсяні пластівці і, ще раз більш ретельно перемішуємо до повної однорідності.
Формуємо котлети і викладаємо на лист, застелений пергаментом або силіконом.
Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності дістаємо і змащуємо соняшниковою олією, так котлетки підрум’яняться і виглядатимуть більш апетитно.
Котлети виходять дуже ніжні і соковиті! Незважаючи на велику кількість овочів, риба в них чудово відчувається!
Для дієти чи правильного харчування рецепт чудовий! На вечерю ми такі котлетки їмо без жодного гарніру, тільки простенький соус зі сметани, кропу та часнику, і пару свіжих помідорів.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Святкова закуска із скумбрії з яйцем та чорносливом
Спробуйте все дуже просто і дуже смачно! ❤