Печиво Шишки з пісочного тіста з начинкою з фініків і горіхів до свята можна спекти заздалегідь – воно доволі довго зберігається, а можна подарувати його як солодкий подарунок. Приготуйте печиво гарної форми, використовуючи звичайну товкачку для картоплі. Це дуже простий, але практичний трюк для створення незвичайної випічки!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 300 гр
- Масло вершкове 100 гр
- Сіль 1 щіпка
- Сметана 20% 100 гр
- Яєчний жовток 2 шт
- Розпушувач 1 ч.л (без верху)
- Фініки 12-13 шт
- Мигдаль солодкий (або волоські горіхи) 100 гр
Додатково
- Цукрова пудра
Як приготувати печиво “Шишки” з начинкою:
У миску просіюємо борошно і додаємо вершкове масло кімнатної температури. Перетираємо руками в крихту.
У крихті робимо поглиблення і додаємо сіль, яєчні жовтки, сметану і розпушувач. замішуємо м’яке пісочне тісто, що не липне до рук.
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Листкове пісочне печиво з дуже цікавою лимонною начинкою
Тісто загортаємо в пакет і даємо відпочити 15 хвилин.
Фініки розрізаємо вздовж по одній стороні та видаляємо кісточку. Начиняємо фініки мигдалем або волоськими горіхами.
Тісто ділимо на 12-13 частин і скачуємо в рівні кульки.
Кожен шматочок тіста спочатку за допомогою пальців розминаємо в невеликий коржик, а потім притискаємо товкачем для картоплі, так, щоб чітко відбився малюнок крізь отвори.
Акуратно знімаємо заготовку з товкача, перевертаємо малюнком на долоню і кладемо фарширований горіхами фінік. Защипуємо як пиріжок, намагаючись не пошкодити структуру малюнка.
Печиво перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером, і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 190°С духовці протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору.
Готове печиво охолоджуємо і перекладаємо на блюдо.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Ніжне бісквітне печиво з маком та апельсиновим джемом
Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Шоколадне печиво «Шишки» з нашого телеграм каналу – приєднуйся ❤
Складові:
- 100 гр вершкового масло
- 50 мл олії
- 90 гр цукрової пудри
- 1 яйце
- 270 гр борошна
- 25 гр какао
- 0,5 ч. л. розпушувача
- цукрова пудра для посипки)
Випікати в духовці 15 хвилин при 180 градусах).Приємного чаювання! ❤