Листкове пісочне печиво з дуже цікавою лимонною начинкою

Якщо вам хочеться урізноманітнити домашню випічку, зверніть увагу на це листкове пісочне печиво з дуже цікавою лимонною начинкою. Витративши трохи часу, ви отримаєте ціле деко ніжних ласощів, що тануть у роті. Печиво виходить неймовірно смачним, шаруватим, з легким ароматом лимона.

Багато хто любить лимонну випічку. Сьогодні розповім і покажу, як приготувати листкове пісочне печиво з незвичною лимонною начинкою Дуже смачна випічка, тісто просто тане в роті, а начинка – вища за всілякі похвали!  Під час приготування печива варто звернути увагу на заміс тіста, важливо не “забити” його борошном. Тому борошно необхідно додавати частинами і щоразу добре розмішувати.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно пшеничне 400 гр
  • Сіль ¼ ч.л
  • Сода ½ ч.л
  • Масло вершкове 150 гр
  • Яйце куряче 1 шт
  • Кефір 120 мл

Начинка:

  • Борошно пшеничне 120 гр
  • Цукор-пісок 150 гр
  • Масло вершкове 60 гр
  • Цедра 1 лимона
  • Яйце куряче для змащування 2 шт

Як приготувати листкове пісочне печиво:

У мисці з’єднуємо пшеничне борошно з содою, сіллю і вершковим маслом. Руками перетираємо інгредієнти в дрібну крихту.

Додаємо 1 яйце, вливаємо кефір будь-якої жирності та замішуємо м’яке тісто. Тісто скачуємо в кулю, загортаємо в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Для начинки в мисці з’єднуємо цукор, борошно і вершкове масло. Перетираємо руками в дрібну повітряну крихту. Додаємо цедру одного лимона і перемішуємо.

ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Як приготувати оригінальне пісочне печиво “Грибочки шампіньйони”


Тісто ділимо на 2 частини і кожну з них розкачуємо в тонкий пласт. Розкачувати потрібно тонко, до напівпрозорості.

Яйце розділяємо на білок і жовток. Білок збовтуємо виделкою і змащуємо пласт тіста білком за допомогою пензлика. 1 білок на 1 частину тіста. Начинку візуально ділимо на 2 частини. Кожен пласт тіста рівномірно посипаємо начинкою.

Згортаємо тісто в рулет досить широкими смужками.

Злегка прокочуємо рулет качалкою, щоб він став трохи щільнішим.

За допомогою фігурного ножа нарізаємо заготовку на шматочки.


Заготовки печива перекладаємо на деко, застелене пекарським папером і за допомогою пензлика змащуємо жовтком.

Поверх змащених печива проходимо виделкою по діагоналі, наносячи візерункові лінії.


Випікаємо листкове печиво в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 15 хвилин на середньому рівні духовки. Орієнтуйтеся за своєю духовкою.

ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Печиво у формі зайчиків   з сирного тіста

Готове печиво охолоджуємо на решітці та подаємо до столу. Приємного чаювання!💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Листкове пісочне печиво з дуже цікавою лимонною начинкою
Як я готую пишний омлет, який не осідає після охолодження