Як приготувати оригінальне пісочне печиво “Грибочки шампіньйони”

Розсипчасте ніжне пісочне печиво "Грибочки шампіньйони". Їх так називають не дарма ,адже виглядають вони дуже реалістично і схожі на справжні печериці. Готується дуже просто, виходить розсипчастим, ніжним і дуже смачним. Печиво у формі печериць обов'язково сподобається і дорослим і діткам. Здивуйте і порадуйте своїх близьких чудовим печивом. Домашній десерт, від якого складно відірватися!

Просте і смачне печиво, дуже розсипчасте і в міру солодке. Оригінальний спосіб формування робить печиво дуже схожим на гриби печериці. Таке печиво сподобається всім хто не любить дуже солодку випічку, але діти теж будуть від нього в захваті. Кошик з таким печивом буде прекрасним сувеніром до чаю для ваших друзів. Ніжне розсипчасте і дуже смачне пісочне печиво “Грибочки шампіньйони” , сподобається неодмінно і дорослим і дітям. Готується швидко, просто!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти ~15 штук:

  • Вершкове масло (м’яке) – 100 гр
  • Цукрова пудра – 80 гр
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 80 гр
  • Борошно пшеничне в/г – 150 гр
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін – пакетик
  • Какао – для формування

Як приготувати печиво грибочки:

У миску викладаємо 100 гр розм’якшеного вершкового масла (можна його акуратно прогріти в мікрохвильовці). Насипаємо 80 гр цукрової пудри, трохи солі, вибиваємо одне яйце. Розтираємо лопаткою до однорідного стану. Щоб печиво залишалося максимально ніжним, цукрову пудру не замінюйте на цукор.

Просіюємо сюди ж 150 гр борошна, додаємо чайну ложку розпушувача, по дрібці солі та ваніліну, 80 гр крохмалю (саме він робить це печиво ніжним і розсипчастим, але ніяк себе не видає).

ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Пісочне печиво без яєць з начинкою із абрикосового джему та горіхів

Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю тут можна замінити на картопляний. Усе гарненько перемішуємо і замішуємо тісто. Виходить воно м’яким і ніжненьким, еластичним, не щільним, зовсім не липне до рук, схоже за текстурою на дуже м’який пластилін.

Ділимо на чотири частини, кожну скачуємо в джгут і ділимо на рівні частини приблизно по 30-35 грамів, розміром як волоський горіх. Зі шматочків формуємо кульки, виходить 15 штук. Викладаємо готові колобки на деко, простелене пергаментним папером.

Беремо пластикову пляшку відповідного розміру, опускаємо шийку в какао і злегка продавлюємо по центру кульки, так проробляємо з усіма грибочками. Щоб ніжки у грибів були виразними, занурюємо пляшечку в какао 3-4 рази.

Ось такі красиві печериці ми зробили, ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 20-25 хвилин до легкого рум’янцю.

Печиво легко відстає від пергаменту, грибочки виходять найніжніші, немов тануть у роті, в результаті діти в повному захваті.

ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Печиво у формі зайчиків   з сирного тіста

Приємного апетиту і гарного настрою! 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Як приготувати оригінальне пісочне печиво “Грибочки шампіньйони”
Найсмачніший салат із печеного перцю з часником та петрушкою. Взимку кожна баночка нарозхват