У нас тут на ринку малииииииииииииии… Красивої, ароматної, великої. Щоразу так і тягнуться рученята загребущі до неї. І не щоразу вдається себе зупинити. Кілограм малини за раз у нас зазвичай не з’їдається, тому залишки йдуть або в каші, або у випічку. І сьогодні я пропоную вам чудовий сирник з малиною. Він дуже ніжний і ароматний. І просто тане в роті. Обов’язково спробуйте.
Вигадала рецепт цього сирника легендарна українка і талановитий кулінар Дарія Цвек. З самого дитинства дівчинка записувала рецепти матері та бабусі, а ставши дорослою, почала вигадувати їх сама. Один з її солодких винаходів, львівський сирник, став хітом галицької кухні. Тільки вона основу пекла з пісочного тіста, а я його вже спростила до сучасного. Я думаю, що замість малини підійде будь-яка ягода. Сирник рекомендується витримати в холодильнику кілька годин. У мене настоювався всю ніч. Перелік інгредієнтів даю на форму 20-23 см (я пекла в 21 см).
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти :
Основа
- шоколадне цукрове печиво 250 грам
- вершкове масло 120 грам
Начинка
- м’який сирок без добавок 700 грам
- яйця 3 шт.
- жирні вершки (30% і вище) 100 мл.
- цукор 150 грам
- малина 250 грам
Як готувати сирник з малиною :
Готуємо всі інгредієнти.
Тепер готуємо основу. Печиво перемелюємо на крихту.
ЩЕ СИРНИК: ❤ Віденський карамельний сирник з чорносливом – такого ще ніхто не їв
Додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо до стану жирної крихти.
Кладемо у форму і утрамбовуємо по дну і стінках. Ставимо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо й охолоджуємо. Духовку не вимикаємо.
Для начинки сир змішуємо з цукром. По одному додаємо яйця, добре вимішуючи після кожного. Вливаємо вершки і знову перемішуємо. Маса буде досить рідкою, але не лякайтеся – це нормально. Вливаємо сирну начинку в основу.
Зверху кладемо малину. Відправляємо в духовку. На дно духовки ставимо ємність з окропом. Випікаємо приблизно 1 годину.
Тісто на готовність тут буде як із чізкейком – при постукуванні ложкою по борту форми тремтіти повинна тільки середина пирога.
Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і даємо сирнику постояти ще хвилин 30.
ЩЕ СИРНИК: ❤ Пасхальний львівський сирник з маком та цукатами. Цей десерт має дивовижний і неперевершений смак
Виймаємо і охолоджуємо до кімнатної температури, потім ставимо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч. Готовий сирник нарізаємо на порції та подаємо. Смачного вам ❤