Сьогодні я розповім, як приготувати українські пампухи з маком. Страва досить калорійна, але дуже апетитна, тож інколи таку смакоту можна собі дозволити. Цю привітну сімейну страву ми часто готуємо всі разом, із рідними. Ліпити пончики з маковою начинкою – одне задоволення. Такі ароматні ласощі ідеально доповнять сімейне чаювання. А ще їх можна приготувати як у солоному варіанті та подавати до супів і борщу. Виходить смакота!
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Тісто:
- 2 ст.л. рос. олії
- 1/2 склянки цукру
- 30 г дріжджів
- щіпка солі
- 800 г приблизно борошна
- 450 мл води
- 30 мл горілки
- 0.5ч.л куркуми
Начинка:
- 1 пакет ванільного цукру
- 1,5 склянка маку
- Цукрова пудра для посипання за бажанням
- 800 мл рослинної олії для смаження
- 0,5 склянки цукру
Як приготувати українські пампухи з маком:
Замісити тісто. У великому посуді розчинити у воді дріжджі, сіль, 2ст.л. цукру. Змішати з півсклянки борошна і залишити на 15 хв. На тісті утворилася пінка.
Тепер додаємо решту цукру, олію, горілку. Поступово просіяти борошно. Спочатку замішуємо ложкою. Коли місити ложкою стане важко, продовжити руками або в комбайні.
На цьому етапі в мене, як бачимо, тісто досить ще рідке. Тому просію ще трохи борошна. Щоб тістечко було жовтеньке, додамо трішки куркуми,- пів чайної ложки. Добре вимісити ще хвилин 5. Тісто ще липне до рук і поверхні.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Закручені пончики по-корейські Kkwabaegi з цукром та корицею
Саме таким воно й має бути, тоді пампухи не будуть забитими. Змастити посуд олією, покласти сюди тісто і залишити на 1,5 години.
Приготуємо начинку. Мак висипати в каструльку і залити окропом. Покласти на вогонь і проварити 1-2 хв. Процідити. Ще гарячий мак відправляю в макітру і добре його розтираю. Далі додати цукор, ванільний цукор і перемішати.
Тісто чудово виросло. Воно дуже м’яке. Прим’яти тісто і розділити на дві частини, одну меншу, а іншу більшу. Розкачати спочатку меншу частину в пласт, товщиною 5-8мм. Відзначити кружки за допомогою склянки
Всередину кожного кола кладу по 1 ч.л. начинки. Зверху викласти розкатану другу більшу частину тіста. Вирізати за допомогою склянки пончики так, щоб кульки з маком були в центрі.
Прибрати залишки тіста, які підмішати і залишити на 15 хв. відпочити під рушником. Далі все повторити. Пончики прикрити рушником, поки розігріватиметься олія.
Рослинну олію я перевіряю на температуру, кидаючи шматочки тіста. Коли вони підсмажаться, тоді відправляю смажитися пончики. Вогонь має бути середній або трохи менший. Обсмажити з двох боків.
Викласти на серветки, щоб ввібрали зайвий жир.
Охолоджую пампушки і посипаю цукровою пудрою.
Пончики пухкенькі, як пух!
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Пишні швидкі пончики на кефірі без дріжджів
А тепер час готувати чай і кликати всіх до столу. Всім смачного ❤