Щоб приготувати огірки з часником на зиму в домашніх умовах, потрібно тільки огірки, часник та спеції. Часник можна не видавлювати, а залишити цілим.І огірки смачні, і розсіл: менше солі, більше цукру, а оцет береться столовий, а не есенція. Спробуйте все просто і надійно, і цей спосіб ви полюбите всією душею. Тільки й чую хвалебні відгуки та прохання поділитися рецептом, і сама намагаюся законсервувати якомога більше.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
- огірки 1,2 кг
- 2 гілочки кропу,
- 2 лаврових листа
- перець чорний та запашний по кілька горошин,
- часник 1 головка
Маринад на 1 л води:
- сіль – 45 г,
- цукор – 90 г,
- оцет 9% – 100 мл
Як готувати мариновані огірочки з часником:
Для маринування на зиму відбираємо міцні огірки, які не переросли. Навіть якщо вони щойно зірвані з грядки, замочуємо їх у холодній воді на 3-6 годин (можна кілька разів поміняти воду на свіжу).
Потім огірки промиваємо, відрізаємо кінчики. Беремо чисті скляні банки (стерилізувати не потрібно) і на дно кладемо приправи для того, щоб огірочки та розсіл вийшли запашними: гілочка кропу, лавровий лист, перець чорний та запашний по кілька горошин, часник.
ЩЕ ОГІРОЧКИ: ❤ Огірки по-польськи з морквою та цибулею без стерилізації на зиму
Заповнюємо банки огірками (щільно, не залишаючи порожнього місця).
Заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками та залишаємо на 20 хвилин.
Потім виливаємо остиглу воду з банок в каструлю, заміряємо об’єм: пропорції солі, цукру та оцту вказані на 1 літр: Зручно відміряти 100-грамовою чаркою, а не зважувати на вагах: Беремо по чарці цукру та оцту, півчарки солі. Маринад доводимо до кипіння, кип’ятимо на повільному вогні 1-2 хвилини, а потім заливаємо огірки догори (злегка переливаємо через шийку банок).
Відразу загвинчуємо кришки (їх попередньо кип’ятимо 3-4 хвилини). Перевіряємо, чи не підтікає маринад – огірки мають бути закриті герметично. Обгортаємо грубим рушником і відкриємо тільки після повного остигання банок (зазвичай через добу).
ЩЕ ОГІРОЧКИ: ❤ Найсмачніші огірки в кетчупі чилі на зиму — шалений рецепт консервації
Банки з цими маринованими огірками зберігаються при кімнатній температурі (як довго – залежить тільки від нашого апетиту).
Усім вдалих заготовок на зиму.❤