Домашня буженина зі свинини в духовці

Сьогодні розкажу, як готується смачна домашня буженина, яка просто тане в роті. Я перепробувала безліч способів приготування домашньої буженини, і в кожному мене щось не влаштовувало - то м'ясо виходило занадто жорстке або сухе, підводили спеції. У результаті я вивела для себе ідеальний рецепт, у якому ніжне соковите м'ясо поєднується з ароматними приправами.

Для страви відмінно підійде ошийок або інша частина філе з прошарками жиру. Секрет соковитої ароматної домашньої буженини в тому, що м’ясо попередньо маринується в холодильнику протягом як мінімум 3-х годин. Завдяки маринаду м’ясо виходить ніжним, соковитим та ароматним. А при запіканні свинини духовка не відкривається протягом усього приготування, а також протягом 8 годин після готовності м’яса. Домашня буженина стане відмінною закускою до святкового столу, замінить ковбасу та інші ковбасні і м’ясні вироби.

Інгредієнти:

  • Свинина 1200 г
  • Вода 1.2 л
  • Сіль 3 ч.л
  • Перець горошком 1 ч.л.
  • Часник 2 зубчики
  • Лавровий лист 1 шт
  • Суміш прянощів (паприка, мускатний горіх, чорний мелений перець, коріандр, насіння гірчиці, хмелі-сунелі) – 2 ч. ложки
  • Перець чилі мелений (за бажанням) – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – 2 ст.л

Як готується домашня буженина:

Підготуйте м’ясо і спеції згідно переліку. У рецепті використовуються свинячий ошийок, але можна взяти й іншу частину м’якоті.

В першу чергу приготуйте розсіл. До сотейника влийте воду, поставте на вогонь. Після кипіння всипте сіль, киньте перець горошком і лавровий лист, варіть 2 хвилини до повного розчинення солі. Розсолу дайте настоятися і повністю охолонути.

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Домашня шинка з рульки: виходить недорого але дуже смачно

. М’ясо промийте, покладіть до розсолу, накрийте кришкою, поставте до холодильника на 4 години.

Через час шматок свинини дістаньте з рідини, добре промокніть всю вологу серветками. У невеликій чашці змішати олію, суміш спецій, мелений чилі, сіль, чорний мелений перець. Все ретельно перемішати. сумішшю, що вийшла, ретельно обмазати свинину з усіх боків.

Зубчики часнику очистіть, наріжте слайсами. Ножем зробіть глибокі надрізи всередину шматка, помістіть до них пластинки часнику.

М’ясо покладіть до рукава для запікання, зверху покладіть лавровий лист. Пакет щільно затягніть з усіх боків, покладіть на деко або до форми. Зверху на рукаві зробіть кілька проколів дерев’яною шпажкою для виходу пара.

Заготівлю помістіть до заздалегідь нагрітої духовки, запікайте за 190 градусів 60-80 хвилин до готовності. Після закінчення часу вимкнути духовку та залишити в ній свинину на 8 годин. Духовку не відчиняти! Через 8:00 відкрити духовку, розвернути м’ясо, злити зайву рідину і дати м’ясу обсохнути.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ М’ясний рулет зі свинини з горіховою начинкою на святковий стіл

Домашню буженину можна нарізати та подавати до столу. Буженину можна загорнути в пергаментний папір і зберігати кілька днів у холодильнику.

Смачного!

Оцініть статтю
( 4 оцінки, середнє 4.25 з 5 )
Світ рецептів
Домашня буженина зі свинини в духовці
Салат з тунцем і морквою: на свято і на кожен день