Не так багато смачних рецептів саме з такими томатами. Але цей салат із зелених помідорів приємний виняток. Мариновані, трохи кисленькі помідори, чудово поєднуються із цибулею ,а пряний маринад надає пікантну кислинку. При цьому салат зберігає яскравий вигляд, тому його можна подавати навіть на святковий стіл.
Інгредієнти:
- зелені (бурі) помідори 2 кг
- цибуля 4 шт
- гострий перець 2 шт
- сіль 1 столова ложка
- насіння гірчиці 2 столові ложки
- насіння коріандру 1 чайна ложка
Розсіл-маринад:
- вода 1 літр
- оцет 9% 70 мл
- цукор 4-6 столових ложок
- сіль 1 столова ложка
- чорний перець (горошком) 10 шт
Як готувати салат із зелених помідорів:
У нас пообіцяли заморозки і всі помідори були зібрані та поділені на кілька рецептів. Для цієї закуски добре підійдуть зелені та бурі помідори в рівних кількостях, так буде апетитніше виглядати!
Помідори нарізаємо товстими кільцями, цибулю ріжемо тонкою соломкою, а гострий перець (прямо із насінням) невеликими кружечками.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Салат із зелених помідор в гострій томатній аджиці на зиму
З’єднуємо овочі в мисці, додаємо насіння гірчиці та коріандру. Сюди ж додаємо ложку солі і добре перемішуємо. Даємо постояти 30 хвилин.
Готуємо розсіл, на цю кількість овочів вистачить одного літра. У воду додаємо сіль, цукор, перець. Після закипання вливаємо 9% оцет і готово (оцет не кип’ятимо).
Помідори розкладаємо щільно по банках, у мене стерилізовані об’ємом 0,5 літри.
Заливаємо розсолом, накриваємо кришками та в каструлю на стерилізацію.
Стерилізуємо (після закипання води у каструлі) 15 хвилин, потім закручуємо кришками.
Даємо заготівлі повільно охолонути (під ковдрою). З цієї кількості овочів виходить 6 баночок.
ЧИТАТИ ЩЕ: Зелені помідори в аджиці на зиму – цей рецепт випрошують усі мої знайомі
Вся осінь попереду, тому ще обов’язково повторюватимемо цей рецепт.
Що б узимку не шкодувати, що так мало зробили! Смачного вам салатику, миру та радості, любі друзі!