Човники з сирною начинкою з м’якого тіста та хрусткою скоринкою, які ви можете начиняти різними начинками – це вдалий рецепт сніданку, обіду або вечері, відмінно підходять для пікніка. Дріжджове тісто за рецептом виходить дуже м’яким, швидко замішується, легко розкочується і без проблем набуває необхідної форми. Результат – гарна, смачна, універсальна випічка, яку зручно тримати в руці та відкушувати без застосування столових приладів.
Інгредієнти:
- яйце, 1 шт. + 1 білок;
- цукор, 1 ст.л;
- сіль, 1 ч.л;
- масло вершкове, 40 г;
- молоко, 220 мл;
- дріжджі 6 г;
- борошно, 440 г.
Для начинки :
- ковбаса та сир;
- майонез та кетчуп;
- помідори;
- кукурудза.
Як готувати човники з сирною начинкою:
У тепле молоко додаємо розтоплене вершкове масло, яйце та білок, сіль та цукор, дріжджі. Масу добре вимішуємо віночком до повної однорідності. Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке і пухнасте тісто. Можливо вам знадобиться трохи більше борошна, бо розміри яєць різні, консистенція масла також буває різною. Накриваємо тісто і залишаємо його у теплому місці на 30 – 60 хвилин.
Обминаємо тісто і ділимо його на 8 колобків. Кожен колобок розкочуємо в овальний корж з товщиною близько 5 мм і защипуємо обидва краї, щоб сформувати човник.
ЧИТАТИ ЩЕ: Прості жарені пиріжки зі старого маминого зошита. Тісто тонше повітря, а всередині сир
Можна пройтися по краю, закручуючи бортики косичкою, тоді човник виходить стійкішим і добре тримає форму.
Викладаємо човники на деко, застелене пергаментом і змащуємо їх збитим яйцем з молоком.
Далі дно змащуємо кетчупом, посипаємо шматочками ковбаси або шинки, кукурудзою, кружальцями помідорів.
Посипаємо тертим сиром і робимо сіточку з майонезу.
Випікаємо такі човники – піци близько 25 – 30 хвилин на 180 градусах.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Узбецькі булочки з подвійною начинкою – з м’ясом та картоплею
Ось з такою начинкою у вас вийдуть човники – піци, а можна запекти і з рибою, грибами, курячим м’ясом і сиром, зеленню. Перекладіть випічку на блюдо та подавайте до столу. Ніжні пиріжки смачні і теплими і в охололому вигляді.
Смачного вам, любі мої читачі!