Човники з сирною начинкою та хрусткою скоринкою із м’якого тіста

Взявши на озброєння принцип формування знаменитої турецької випічки, в домашніх умовах готуємо апетитні човники з сирною начинкою. Рум'яні повітряні дріжджові човники вміщують велику кількість ароматного розплавленого сиру. Встояти неможливо! Пиріжки можна подавати до несолодких страв замість хліба, а можна їх їсти, як вони є!

Човники з сирною начинкою з м’якого тіста та хрусткою скоринкою, які ви можете начиняти різними начинками – це вдалий рецепт сніданку, обіду або вечері, відмінно підходять для пікніка. Дріжджове тісто за рецептом виходить дуже м’яким, швидко замішується, легко розкочується і без проблем набуває необхідної форми. Результат – гарна, смачна, універсальна випічка, яку зручно тримати в руці та відкушувати без застосування столових приладів.

Інгредієнти:

  • яйце, 1 шт. + 1 білок;
  • цукор, 1 ст.л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • масло вершкове, 40 г;
  • молоко, 220 мл;
  • дріжджі 6 г;
  • борошно, 440 г.

Для начинки  :

  • ковбаса та сир;
  • майонез та кетчуп;
  • помідори;
  • кукурудза.

Як готувати човники з сирною начинкою:

У тепле молоко додаємо розтоплене вершкове масло, яйце та білок, сіль та цукор, дріжджі. Масу добре вимішуємо віночком до повної однорідності. Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке і пухнасте тісто. Можливо вам знадобиться трохи більше борошна, бо розміри яєць різні, консистенція масла також буває різною. Накриваємо тісто і залишаємо його у теплому місці на 30 – 60 хвилин.

Обминаємо тісто і ділимо його на 8 колобків. Кожен колобок розкочуємо в овальний корж з товщиною близько 5 мм і защипуємо обидва краї, щоб сформувати човник.

ЧИТАТИ ЩЕ: Прості жарені пиріжки зі старого маминого зошита. Тісто тонше повітря, а всередині сир

Можна пройтися по краю, закручуючи бортики косичкою, тоді човник виходить стійкішим і добре тримає форму.

Викладаємо човники на деко, застелене пергаментом і змащуємо їх збитим яйцем з молоком.

Далі дно змащуємо кетчупом, посипаємо шматочками ковбаси або шинки, кукурудзою, кружальцями помідорів.

Посипаємо тертим сиром і робимо сіточку з майонезу.

Випікаємо такі човники – піци близько 25 – 30 хвилин на 180 градусах.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Узбецькі булочки з подвійною начинкою – з м’ясом та картоплею

Ось з такою начинкою у вас вийдуть човники – піци, а можна запекти і з рибою, грибами, курячим м’ясом і сиром, зеленню. Перекладіть випічку на блюдо та подавайте до столу. Ніжні пиріжки смачні і теплими і в охололому вигляді.

Смачного вам, любі мої читачі!

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Човники з сирною начинкою та хрусткою скоринкою із м’якого тіста
Фуршетні рулетики з оселедця з плавленим сиром, перцем та солоними огірками