Смажені пампухи зі свіжим трояндовим варенням

Такі пухкі смажені пампухи напевно люблять всі. Але я впевнена, що не всі коштували з такою начинкою - з перетертими з цукром трояндові пелюстки. Я роблю декілька баночок такої заготівлі, та взимку радую своїх близьких неперевершеними смаколиками. Як ви вже маєте такий припас із троянди, то разом приготуймо смачні пончики !

Я дуже люблю трояндовий аромат, так би і з’їла!  Що ми успішно і робимо щоліта, заварюючи чай з пелюстками троянд, заготовляючи перетерті з цукром пелюстки та випікаючи з ними різні смаколики! А ще з чайної троянди виходить чудова начинка для рулетів, пиріжків та рогаликів! Їх рецепти обов’язково будуть на сторінках нашого журналу. А з цього тіста можна готувати не тільки смажені пампухи з трояндовим варенням, але і пиріжки чи пончики з другою начинкою, Наприклад із вишнею, згущеним молоком чи шоколадом.

Запрошуємо в  Країну Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

На 20 штук:

  • 20 г свіжих пресованих дріжджів
  • 2 столові ложки цукру
  • 200 мл теплої води
  • 325 г борошна (2,5 склянки об’ємом 200 мл)
  • дрібка солі
  • 2-3 столові ложки олії в тісто й 1-1,5 склянки для фритюру
  • цукрова пудра

Для начинки:

  • Перетерті з цукром пелюстки чайної троянди.

Як готувати смажені пампухи :

Троянди вже почали цвісти і я швидко назбирала миску пелюстків та перетерла їх з цукром, ще додала трішки лимонної кислоти. Спочатку все перетираю руками а потім подрібнюю за допомогою блендера. Ховаю все це в стерилізовану банку та кладу в холодильник для зберігання. Сезон тільки почався, то таких баночок буде багато, якщо додати більше цукру, то зберігати можна в погрібі.

РЕЦЕПТ ВАРЕННЯ: ❤ Пелюстки чайної троянди перетерті з цукром на зиму без варіння

Розітріть дріжджі з цукром, влийте теплу воду, розмішайте, просійте одну склянку борошна, знов перемішайте та залиште на 10 хвилин. Тоді просійте ще одну склянку борошна, ще раз перемішайте і знов залиште на 10 хвилин. Тісто почне підніматися; додайте решту борошна (пів склянки), посоліть, розмішайте, влийте пару ложок олії без запаху та замісіть негусте тісто. Воно здається трохи липким, проте не варто додавати ще борошна — тісто для пончиків має бути некрутим, тоді вони виходитимуть ніжними. А щоб тісто не прилипало до рук, вмочіть пальці в олію.

Відщипуйте шматочки тіста, всередину кладіть по ложечці протертих із цукром пелюсток троянди, гарно защипуйте та формуйте кульки завбільшки з м’ячик для пінг-понгу.

Викладайте їх на на стіл або пергамент, змащений олією, та зачекайте 10 хвилин — за цей час пончики підійдуть.

Підготуйте паперові рушники, шумівку та посуд для фритюру. Я використовую чавунок — він невеликий та глибокий, тож для фритюру не треба багато олії. Розігрійте олію — так, щоб вона починала закипати, коли опускаєте в неї пончик, — та обережно викладіть кілька штук, щоби вони вільно плавали.

Готуйте, допоки пончики набудуть яскравого-золотистого кольору знизу, тоді акуратно переверніть виделкою та обсмажте з другого боку.

Готові пончики виловіть шумівкою на паперові серветки чи рушники, які вберуть надлишок жиру.

Тоді перекладіть пончики на тацю та притрусіть цукровою пудрою.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Сирні пончики з вишневою начинкою – чудова страва на сімейний обід

Які ж вони гарні та смачні вийшли!

А начинка із троянди така запашна, що здається. що ти їсиш не пампуху, а саму ружу.

Обов’язково спробуйте пампухи з такою начинкою. Але в кого троянди немає, то можна купити таке варення. Але воно буде вже варене, для тривалого зберігання. Таке  я теж роблю. Смачного вам ❤ любі мої та Перемоги!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Смажені пампухи зі свіжим трояндовим варенням
Печиво “Персики” із сирним кремом – новий смак випічки з дитинства