Перед додаванням сирної маси пісочне тісто не потрібно замішувати або випікати. Я зазвичай печу віденський карамельний сирник на готовому перетертому сирі.. У магазинах також можна купити жирний вершковий сир, уже подрібнений – підійде ідеально.
Віденський чізкейк можна збагатити додаванням апельсинової цедри або родзинок, хоча це не обов’язково. В даному випадку я віддаю перевагу т. зв «Голий чізкейк» без зайвих добавок.
(форма для випікання 24 см)
Інгредієнти:
Тісто:
- Какао – 1 ст.л.;
- Масло вершкове – 120 г;
- Борошно пшеничне – 1,3 склянки;
- Розпушувач – 1 ч.л.;
- Цукор – 2 ст.л.;
- Сметана – 2 ст.л.
Начинка:
- Згущене молоко (варене) – 150 г;
- Крохмаль – 2 ст.л.;
- Сир – 350 г;
- Чорнослив – 150 г;
- Яйця – 2 шт.
Як готується віденський карамельний сирник:
Вершкове масло розтопіть разом з какао. В окремій ємності перемішайте просіяне борошно з розпушувачем, додайте сметану і засипте цукром. Ретельно вимішуйте. Потім додайте шоколадну масу і гарненько замісіть тісто.
Форму для випікання застеліть пергаментним папером. З тіста зробіть дно і бортики. Тепер займемося начинкою. Перемішайте сир з яйцями, додайте крохмаль. Отриману масу кидайте в блендер і гарненько подрібніть. Чорнослив залийте окропом на 5 хвилин.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Львівський сирник рецепт з маком та родзинками
Потім дістаньте чорнослив з води, просушіть. Залийте половину начинки. Викладіть ложкою згущене молоко та чорнослив. Залийте начинкою, що залишилася.
Тепер відправляємо сирник в духовку на 45 хвилин при 180 градусах. Перед подачею десерт повинен повністю охолонути!
Полийте зверху розтопленим шоколадом та прикрасьте чорносливом на свій смак!
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Персиковий торт суфле без випічки
Смачного Вам та приємного приготування!