Віденський карамельний сирник з чорносливом – такого ще ніхто не їв

Традиційний віденський карамельний сирник з чорносливом ,який запікається в духовці. Вологий, пухнастий, вкритий шоколадною глазур’ю. Ідеально підходить для свят та урочистостей. Смак у нього неперевершений!.

Перед додаванням сирної маси пісочне тісто не потрібно замішувати або випікати. Я зазвичай печу віденський карамельний сирник на готовому перетертому сирі.. У магазинах також можна купити жирний вершковий сир, уже подрібнений – підійде ідеально.

Віденський чізкейк можна збагатити додаванням апельсинової цедри або родзинок, хоча це не обов’язково. В даному випадку я віддаю перевагу т. зв «Голий чізкейк» без зайвих добавок.

(форма для випікання 24 см)

Інгредієнти:

Тісто:

  • Какао – 1 ст.л.;
  • Масло вершкове – 120 г;
  • Борошно пшеничне – 1,3 склянки;
  • Розпушувач – 1 ч.л.;
  • Цукор – 2 ст.л.;
  • Сметана – 2 ст.л.

Начинка:

  • Згущене молоко (варене) – 150 г;
  • Крохмаль – 2 ст.л.;
  • Сир – 350 г;
  • Чорнослив – 150 г;
  • Яйця – 2 шт.

Як готується віденський карамельний сирник:

Вершкове масло розтопіть разом з какао. В окремій ємності перемішайте просіяне борошно з розпушувачем, додайте сметану і засипте цукром. Ретельно вимішуйте. Потім додайте шоколадну масу і гарненько замісіть тісто.

Форму для випікання застеліть пергаментним папером. З тіста зробіть дно і бортики. Тепер займемося начинкою. Перемішайте сир з яйцями, додайте крохмаль. Отриману масу кидайте в блендер і гарненько подрібніть. Чорнослив залийте окропом на 5 хвилин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Львівський сирник рецепт з маком та родзинками

Потім дістаньте чорнослив з води, просушіть. Залийте половину начинки.  Викладіть ложкою згущене молоко та чорнослив. Залийте начинкою, що залишилася.

Тепер відправляємо сирник в духовку на 45 хвилин при 180 градусах. Перед подачею десерт повинен повністю охолонути!

Полийте зверху розтопленим шоколадом та прикрасьте чорносливом на свій смак!

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Персиковий торт суфле без випічки

Смачного Вам та приємного приготування!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Віденський карамельний сирник з чорносливом – такого ще ніхто не їв
Найсмачніші бабусині пиріжки з гарбузом у духовці. Ніхто не здогадається, що всередині