Персикове варення дольками з лимонним соком на зиму

Моє персикове варення дольками з лимонним соком ,виходить дуже смачним, а часточки персиків залишаються пружними та тримають форму. Такого ароматного варення не вийде з жодного відомого мені фрукта. Якщо ви хоч раз їли таке варення і вловили його аромат – то ви його готувати кожен рік. Приготуйте таке варення, і нехай ваша зима буде смачною.

Літо – це час, коли варто попрацювати і заготовити багато баночок з консерваціями, щоб узимку було чим поласувати. Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати персикове варення дольками з лимонним соком . Варення виходить дуже смачним, а часточки персиків залишаються пружними та тримають форму. Такі ласощі відмінно доповнять чашечку чаю або кави, а ще такі варення можна додавати в манну кашу, поливати їм пудинги або морозиво. Для того, щоб шматочки були цілими і не розварилися під час приготування я поділюся з вами кількома секретами, а ваше варення буде таке ж ідеальне, як і моє.

Інгредієнти :

  • 1 кг персиків
  • 0,7 – 1 кг цукру
  • 25 мл лимонного соку

Як приготувати персикове варення дольками:

Вибір фруктів – найголовніше в даному рецепті. Плоди повинні бути щільне, злегка недозрілі. Допускається, щоб один бік був злегка зеленуватий. А ось якщо весь персик повністю зелений – його краще залишити в магазині. При цьому шкірка повинна бути без пошкоджень і не зіпсованою. Якщо кісточка з працею відділяється від м’якоті – не біда, це нам взагалі не завадить в приготуванні, але такі плоди найчастіше трохи дешевше, більш ніж стиглі.

Вибрані плоди ретельно промиваємо. Пушок, який був на персиках повинен повністю зникнути. Для цього скористайтесь содою або м’якою щіточкою. Скориставшись дуже гострим ножем нарізаємо персики. Кісточку під час приготування витягуємо.

Цікаве: ❤  Полуничне варення з бананом! Найнезвичайніше, смачне та запашне

Часточки укладаємо в зручну глибоку емальовану каструлю.

Всипаємо норму цукру і струшуємо персики. Якщо ви вирішили збільшити порцію, тоді слід пересипати цукром кожен шар персиків.

Поставте персики в тепле місце, щоб вони пустили сік. Для цього треба від 1 до 6 годин.

Ставимо каструлю на середній газ і варимо 5 хвилин після закипання. За цей час буде утворюватися дуже багато піни. Ми її всю видаляємо, так варення довше стоїть і не утворюється цвіль.

Знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо персики. Через 5-10 годин часточки стануть щільними, а сироп – бурштинового кольору. Воно готове до наступного етапу. Виймаємо шумівкою часточки. Перекладаємо їх в окрему ємність.

Сироп уварюють 10-15 хвилин до потрібної нам густоти. Вводимо лимонний сік і варимо 15 хвилин до стану м’якого кульки. Перевіряємо готовність так – блюдечко ставимо в морозилку, а для проби крапни сироп на нього. Якщо крапля не розтеклася, а залишилася кулькою – сироп готовий.

Повертаємо часточки в сироп і варимо, після закипання 10 хвилин. Вогонь мінімальний. Перекладаємо варення в стерильні банки.

Ще смачненьке: ❤  Раніше я віджимала сік, а тепер роблю желе з червоної смородини простіше і швидше

Закручуємо кришками, перевертаємо догори дном, накриваємо пледом і поступово охолоджуємо.

Смачне персикове варення на зиму готово. Смачного вам варення на зиму❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Персикове варення дольками з лимонним соком на зиму
Меренговий рулет із арахісового борошна