Бабуся навчила готувати пиріжки лише так: сільський рецепт не має собі рівних

Моя бабуся готує найсмачніші пиріжки або як я їх ще називаю «човники». Хто пробує, той без рецепта не йде. Тісто шикарне, супер повітряне і просте у приготуванні, а начинка завжди виходить ніжна та смачна. Я з величезним задоволенням ділюся з вами перевіреним рецептом.

Упевнена, що і у вас він приживеться і ви часто будете випікати такі пиріжки з картоплею та сиром. Чимось вони схожі до грузинських хачапурі ,але смак до начинка зовсім інші. Але бабусині човники самі найкращі.

Інгредієнти:

Опара:

  • Сухі дріжджі 5 г
  • Цукор 1 ч. л.
  • Борошно 50 г
  • Вода тепла 220мл.

Тісто:

  • Борошно 300 г
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сушений часник 1 ч. л.
  • Оливкова олія 30 мл.

Начинка:

  • Відварена картопля 2шт. (Середніх за розміром)
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • Сушений часник
  • Гострий чилі
  • Сир твердий 400 г. (200 г. в начинку + 200 г. для посипання)

Додатково:

  • Сушена петрушка
  • +1 жовток та 1 ст. л. молока для змащування

Як приготувати пиріжки:

Пиріжки у нас будуть на дріжджовому тісті, тож давайте почнемо з нього. У миску насипаємо сухі дріжджі, цукор і 50 г борошна, додаємо теплу воду і перемішуємо. Накриваємо та прибираємо у тепле місце на 10 хвилин. Борошно просіюємо, додаємо сіль, сушений часник, перемішуємо. Додаємо опару, що підійшла, оливкову олію і замішуємо тісто. Накриваємо тонким рушником або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому тіста.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Повітряні булочки з м’ясною начинкою – все геніально просто

Я ставлю в електричну духовку, включену на 40 градусів, зачиняю дверцята. Накриваємо та прибираємо у тепле місце на 30 хвилин. Тепер приготуємо начинку. Картоплю відварюємо, охолоджуємо. Додаємо сіль, чорний перець, перець чилі, сушений часник і розминаємо вилкою. Потім додаємо 200 г натертого сиру та перемішуємо.

Тісто, що підійшло, злегка обминаємо руками, перекладаємо на припилений борошном стіл. Ділимо на 6-8 частин і кожну розкачуємо в овал.

Загортаємо краї з двох сторін так, щоб вийшла подоба човника. І защипуємо з двох боків.

Викладаємо начинку і розподіляємо по “човнику”, посипаємо тертим сиром та сушеною петрушкою. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 20 хвилин.

Змащуємо краї “човників” збитим жовтком із молоком.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дріжджові пиріжки з цибулею та яйцем у духовці

Випікаємо у розігрітій духовці при 180 °, 20-25 хвилин. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки.

Пробуйте, експериментуйте і частіше радуйте близьких смачною домашньою випічкою. Саме вона створює атмосферу тепла та затишку в будинку! Смачного!

Оцініть статтю
( 4 оцінки, середнє 3.75 з 5 )
Світ рецептів
Бабуся навчила готувати пиріжки лише так: сільський рецепт не має собі рівних
Як я готую найсоковитіші котлети: нічого не потрібно смажити і ніяких жирних бризок на плиті