Упевнена, що і у вас він приживеться і ви часто будете випікати такі пиріжки з картоплею та сиром. Чимось вони схожі до грузинських хачапурі ,але смак до начинка зовсім інші. Але бабусині човники самі найкращі.
Інгредієнти:
Опара:
- Сухі дріжджі 5 г
- Цукор 1 ч. л.
- Борошно 50 г
- Вода тепла 220мл.
Тісто:
- Борошно 300 г
- Сіль 1 ч. л.
- Сушений часник 1 ч. л.
- Оливкова олія 30 мл.
Начинка:
- Відварена картопля 2шт. (Середніх за розміром)
- Сіль та чорний перець за смаком
- Сушений часник
- Гострий чилі
- Сир твердий 400 г. (200 г. в начинку + 200 г. для посипання)
Додатково:
- Сушена петрушка
- +1 жовток та 1 ст. л. молока для змащування
Як приготувати пиріжки:
Пиріжки у нас будуть на дріжджовому тісті, тож давайте почнемо з нього. У миску насипаємо сухі дріжджі, цукор і 50 г борошна, додаємо теплу воду і перемішуємо. Накриваємо та прибираємо у тепле місце на 10 хвилин. Борошно просіюємо, додаємо сіль, сушений часник, перемішуємо. Додаємо опару, що підійшла, оливкову олію і замішуємо тісто. Накриваємо тонким рушником або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому тіста.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Повітряні булочки з м’ясною начинкою – все геніально просто
Я ставлю в електричну духовку, включену на 40 градусів, зачиняю дверцята. Накриваємо та прибираємо у тепле місце на 30 хвилин. Тепер приготуємо начинку. Картоплю відварюємо, охолоджуємо. Додаємо сіль, чорний перець, перець чилі, сушений часник і розминаємо вилкою. Потім додаємо 200 г натертого сиру та перемішуємо.
Тісто, що підійшло, злегка обминаємо руками, перекладаємо на припилений борошном стіл. Ділимо на 6-8 частин і кожну розкачуємо в овал.
Загортаємо краї з двох сторін так, щоб вийшла подоба човника. І защипуємо з двох боків.
Викладаємо начинку і розподіляємо по “човнику”, посипаємо тертим сиром та сушеною петрушкою. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 20 хвилин.
Змащуємо краї “човників” збитим жовтком із молоком.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дріжджові пиріжки з цибулею та яйцем у духовці
Випікаємо у розігрітій духовці при 180 °, 20-25 хвилин. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки.
Пробуйте, експериментуйте і частіше радуйте близьких смачною домашньою випічкою. Саме вона створює атмосферу тепла та затишку в будинку! Смачного!