Гострий помідорний соус “Вогник”: варити не потрібно, змішуємо та кладемо у банку

Гострий помідорний соус "Вогник" готується за лічені хвилини. Нічого варити не потрібно - просто складаємо все в блендер і за 3 хвилини соус готовий. Залишаєм його трохи настоятись і можна їсти - можна подавати відразу, а можна покласти по банках і зберігати у холодному місті. Прекрасна приправа до м'ясних, рибних страв, пельменів або просто закуска до чарочки.

Якщо ж ви плануєте зберігати гострий помідорний соус “Вогник”  у кладовці, то масу потрібно буде проварити. Але максимально корисний він стає за відсутності термічної обробки.

Що необхідно:

  • 1кг. помідор без соку
  • 3 гострі перчини
  • 4 великі болгарські перці
  • 2 головки часнику (загальна вага приблизно 120 гр.)
  • 150 гр. хрону очищеного
  • 2 ст. яблучного оцту
  • 1 ст. солі або за смаком

Як готувати гострий помідорний соус “Вогник” :

Хрін попередньо, (ще ​​не очищеним) потрібно залити холодною водою на 2 години. Так його потім буде простіше почистити від шкірки. Якщо любите не дуже гостре, 100 г кореня буде достатньо. Помідори беріть м’ясисті. Їх розрізаємо на 2-4 частини та прибираємо рідку серединку, нам знадобляться лише стінки овочів. Часник очищаємо. Що стосується гострого перцю, насіння ви можете залишити, якщо любите гостріше. Адже саме в них міститься левова частка вогненності.

Щоб часник легко очищався, залийте його водою на півгодини. Потім зняти з нього лушпиння не залишить труднощів. Солодкий перець теж очищаємо від начинок, розрізаємо на кілька частин. Подрібнювати овочі можна у будь-якому кухонному помічнику – комбайні, м’ясорубці чи блендером.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Соус із вишні з часником та приправами на зиму

Відправляємо все в один посуд.

Всипаємо сіль. Вливаємо яблучний оцет (якщо соус варити, то оцет поки не додаємо). Якщо любите солодкуватий присмак, можете присипати трохи цукрового піску. Перемішуємо добре, накриваємо кришкою і залишаємо на столі на 1 годину. Це у випадку, якщо ви зберігатимете в погребі або холодильнику.

При цьому, коли вже розіллєтеся у пляшки, зверху можна налити 2-3 ст.л. рослинної олії, щоб уникнути утворення цвілі. Якщо ж ви плануєте забирати банки в льох або зберігати при кімнатній температурі, ставимо масу на плиту. Як я вже уточнила вище, оцет на цьому етапі поки що не додаємо. Чекаємо закипання та уварюємо протягом 15 хвилин. Вже потім вливаємо кислоту та перемішуємо. Знімаємо із плити.

До цього моменту стерилізуємо будь-яким зручним способом банки. Можна прогріти їх у духовці, мікрохвильовій печі або над парою. Розподіляємо суміш по підготовленій тарі та закриваємо кришками. З цієї кількості товарів вийшло 2 півлітрові банки і одна 700 грамова.

Наші вітамінні запаси готові! Забираємо їх на зберігання та насолоджуємося результатом! Тепер обов’язково дегустуємо, яка смакота у нас вийшла.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ:  Соус Айвар по-сербськи з печеного солодкого перцю на зиму.

Вдалих вам заготовок!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Гострий помідорний соус “Вогник”: варити не потрібно, змішуємо та кладемо у банку
На Великдень або Маковія традиційно печу макові рулети тільки за цим рецептом